Hlavní obsah

Simultánního vyvrcholení lze dosáhnout, ale spíše výjimečně

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle statistik běžně vyvrcholení dosahuje asi 75 % mužů a jen 30 % žen. Z toho mužské trvá přibližně 5-10 sekund a ženské 15 sekund a více. Synchronizovat jej tedy není vůbec jednoduché. Podle sexuoložky Tracy Coxové je mnohem praktičtější a pro prožitek výhodnější, když se v tomto skvostném okamžiku partneři vystřídají.

Foto: Profimedia.cz

Podle statistik běžně vyvrcholení dosahuje asi 75 % mužů a jen 30 % žen.

Článek

Zná-li člověk tato data, pak mu musí být jasné, že i z matematického hlediska je šance na současné vyvrcholení milenců skutečně minimální, ne-li nemožná. Přesto po něm především ženy neustále zbožně touží.

Přitom na první pohled sobecky působící vyvrcholení nejprve jednoho partnera a následně druhého, může být uspokojivější než to simultánní. Orgasmus je totiž naprosto sobecký zážitek, jelikož vnitřní pocity jsou v jistém smyslu nepřenositelné. Toho druhého může max. hřát, že vás uspokojil, nicméně to, co vy skutečně prožíváte, on nikdy nepozná.

A tak zatímco u střídavého orgasmu mají možnost partneři své uspokojení alespoň vnímat a přihlížet mu, při současném vyvrcholení vnímá každý jen sebe samého.

Pokud vám všechny tyto argumenty nestačí a stále po simultánním vyvrcholení toužíte, pak pro vás Tracy Coxová na svém blogu připravila několik rad:

1. Spřátelte se se svým vibrátorem - pomocí něj dosáhněte prvního orgasmu a až poté se milujte přímo s partnerem. Šance na společné vyvrcholení se zvyšuje, jelikož po prvním orgasmu jedinci dosahují mnohem lepší sebekontroly.

2. Zapomeňte na staré rady odborníků na téma oddálení vyvrcholení a tedy na odpoutání myšlenek k něčemu nedůležitému - při maximálním vzrušení je to jednoduše neproveditelné.

3. Mnohem jednoduší je využít tzv. přenosný manévr, kdy u ženy nejprve dojde ke stimulaci klitorisu, čímž se spustí orgastický reflex, a tento okamžik využít a okamžitě navázat koitálním milováním.

4. Zvolte optimální polohu - při polohách žena nahoře a sex zezadu nejčastěji dochází ke stimulaci přední stěny poševní a tudíž se šance na vaginální orgasmus zvyšují.

5. Zkuste spolu při milování komunikovat pomocí číselné soustavy. Pokud se blíží vyvrcholení, řekněte 9, pokud potřebujete ještě hodně času, pak řekněte 2 apod. Zní to divně, přesto tato forma komunikace mnohým párům skutečně vyhovuje.

Reklama

Související články

Radim Uzel: I muži mají své erotogenní zóny

Do sexuality se zapojují všechny naše smysly. Jak jsme se učili už ve škole, je těchto smyslů pět: zrak, čich, chuť, sluch a hmat. Nejdůležitějším sexuálním...

Kdy muži neumí říct sexu ne

Ačkoliv si všichni myslí, že muži chtějí jen sex, není tomu tak. Velká část mužů sex často vůbec nepotřebuje, ale neumějí ho odmítnout. Jakmile jim je jakkoliv...

Výběr článků

Načítám