Hlavní obsah

Simultánního vyvrcholení lze dosáhnout, ale spíše výjimečně

Novinky, Dana Sokolová

Podle statistik běžně vyvrcholení dosahuje asi 75 % mužů a jen 30 % žen. Z toho mužské trvá přibližně 5-10 sekund a ženské 15 sekund a více. Synchronizovat jej tedy není vůbec jednoduché. Podle sexuoložky Tracy Coxové je mnohem praktičtější a pro prožitek výhodnější, když se v tomto skvostném okamžiku partneři vystřídají.

Foto: Profimedia.cz

Podle statistik běžně vyvrcholení dosahuje asi 75 % mužů a jen 30 % žen.

Článek

Zná-li člověk tato data, pak mu musí být jasné, že i z matematického hlediska je šance na současné vyvrcholení milenců skutečně minimální, ne-li nemožná. Přesto po něm především ženy neustále zbožně touží.

Přitom na první pohled sobecky působící vyvrcholení nejprve jednoho partnera a následně druhého, může být uspokojivější než to simultánní. Orgasmus je totiž naprosto sobecký zážitek, jelikož vnitřní pocity jsou v jistém smyslu nepřenositelné. Toho druhého může max. hřát, že vás uspokojil, nicméně to, co vy skutečně prožíváte, on nikdy nepozná.

A tak zatímco u střídavého orgasmu mají možnost partneři své uspokojení alespoň vnímat a přihlížet mu, při současném vyvrcholení vnímá každý jen sebe samého.

Pokud vám všechny tyto argumenty nestačí a stále po simultánním vyvrcholení toužíte, pak pro vás Tracy Coxová na svém blogu připravila několik rad:

1. Spřátelte se se svým vibrátorem - pomocí něj dosáhněte prvního orgasmu a až poté se milujte přímo s partnerem. Šance na společné vyvrcholení se zvyšuje, jelikož po prvním orgasmu jedinci dosahují mnohem lepší sebekontroly.

2. Zapomeňte na staré rady odborníků na téma oddálení vyvrcholení a tedy na odpoutání myšlenek k něčemu nedůležitému - při maximálním vzrušení je to jednoduše neproveditelné.

3. Mnohem jednoduší je využít tzv. přenosný manévr, kdy u ženy nejprve dojde ke stimulaci klitorisu, čímž se spustí orgastický reflex, a tento okamžik využít a okamžitě navázat koitálním milováním.

4. Zvolte optimální polohu - při polohách žena nahoře a sex zezadu nejčastěji dochází ke stimulaci přední stěny poševní a tudíž se šance na vaginální orgasmus zvyšují.

5. Zkuste spolu při milování komunikovat pomocí číselné soustavy. Pokud se blíží vyvrcholení, řekněte 9, pokud potřebujete ještě hodně času, pak řekněte 2 apod. Zní to divně, přesto tato forma komunikace mnohým párům skutečně vyhovuje.

Reklama

Související články

Radim Uzel: I muži mají své erotogenní zóny

Do sexuality se zapojují všechny naše smysly. Jak jsme se učili už ve škole, je těchto smyslů pět: zrak, čich, chuť, sluch a hmat. Nejdůležitějším sexuálním...

Výběr článků

Načítám