Hlavní obsah

Sex na prvním rande: Ano, nebo ne

Novinky, ald

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejkontroverznějších otázek, na kterou neexistuje univerzální odpověď. Asi tak bychom popsali problematiku sexu na první schůzce. Zatímco někteří se domnívají, že rychlý přesun do postele s sebou nenese nic dobrého, jiní říkají, že brzká intimita může vztah posílit. Jak to doopravdy se sexem na první schůzce je?

Foto: Profimedia.cz

Brzká intimita může vztah posílit.

Článek

Sedíte naproti sympatickému muži, popíjíte červené víno a tušíte, že domů neodejdete sama. Zatímco vaše hormony jsou s tímto scénářem naprosto spokojené, mozek protestuje a doufá, že se před restaurací s nápadníkem rozloučíte a na dobrou noc si pošlete maximálně několik sladkých textovek. Komu budete v danou chvíli naslouchat? Srdci, nebo hlavě?

Podle psychologa a sexuálního terapeuta Petera Kanarise je klíčem k vyřešení situace sebeuvědomění.

„Než se vydáte na první rande, měla byste si zodpovědět tři důležité otázky, díky kterým odhalíte vaše skutečné pocity ohledně milování na první schůzce,” radí sexuální terapeut.

Poznejte své pravé já

Náboženství, očekávání rodiny či nepříjemné zážitky z minulosti. To je jenom zlomek vlivů, které vytvářejí vaše sexuální postoje. Podle Kanarise lidé často zapomenou, jaké jsou jejich vnitřní postoje k milování.

Pokud tedy chcete zjistit, zda patříte k lidem, kteří si bez výčitek mohou po první schůzce užít sex, pak si položte následující tři otázky:

  • Jaký je můj vnitřní názor na sex po první schůzce?
  • Jaké faktory tento názor ovlivnily?
  • Jaké jsou moje osobní postoje k sexualitě?

Na tyto otázky rozhodně není jednoduché odpovědět. Jakmile se vám to ale podaří, dokážete oddělit očekávání ostatních od vlastních pocitů a tužeb. Možná zjistíte, že sex na prvním rande vám absolutně nevadí a vyhýbáte se mu jenom proto, abyste se následně nestyděla před kamarádkami.

Stejně tak můžete dojít k závěru, že takové počínání není pro vás, neboť k navázání intimního styku potřebujete potencionálního partnera lépe poznat. Obě varianty jsou naprosto v pořádku.

Podle čeho poznáte, že randíte s tím pravým

Vztahy a sex

Když dojde k milování na první schůzce

Vyšlo vám z odpovědí, že jste člověk, kterému nevadí sex na první schůzce? Přesto ještě chvilku zadržte, než se s daným mužem vydáte do ložnice.

„Jedno rande nestačí k prokázání, že jde o stabilního a spolehlivého člověka, který o vás z dlouhodobého hlediska bude jevit zájem,” říká klinická psycholožka Chloe Carmichaelová pro Woman's Health.

Zkuste se tedy zamyslet nad tím, jak vám bude v případě, že se vám dotyčný po vášnivé noci neozve. Pokud jde o nezávazný flirt, pak zřejmě nebudete zklamaná. Problém by nastal v momentě, kdy byste od vašeho vztahu očekávala více.

Nový trend v randění aneb Víc želízek v ohni

Vztahy a sex

Zároveň se vyplatí, když si od vašeho prvního styku nebudete nic slibovat. Vzhledem k tomu, že daného člověka příliš neznáte, nevíte, jaké jsou jeho sexuální preference. Stejně tak nemá on ponětí o tom, co vzrušuje vás.

Pokud tedy první společný sex skončí fiaskem, rozhodně nepropadejte panice. Je velmi pravděpodobné, že následující milování bude naprosto jiné, a především nebude obsahovat nervozitu, rozpaky a nejistotu.

Ochrana je základ

Nedílnou součástí sexu na první schůzce je ochrana. „Jelikož jde o první rande, pravděpodobně neznáte sexuální historii potencionálního partnera tak dobře jako po několika měsících vztahu,” upozorňuje sexuální terapeut Peter Kanaris.

Otevřít konverzaci na téma pohlavně přenosných chorob je sice důležité, avšak na první schůzce mnohdy nepředstavitelné. Proto bohatě postačí, když budete myslet na ochranu a použijete kondom.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám