Hlavní obsah

Sex bez alkoholu je už pro mnoho párů tabu

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé se všeobecně málo milují, a když už ano, pak dost často za pomoci alkoholu. Podle nejnovějšího britského průzkumu alkohol u mnohých párů zvyšuje sexuální touhu a někteří lidé se již bez něj vůbec nemilují. Ne všem ale takový sex vyhovuje.

Foto: Profimedia.cz

Alkohol pomáhá odhazovat zábrany.

Článek

Alkohol pomáhá odhazovat zábrany. Zatímco někteří pomocí něj dokážou experimentovat a zkoušet věci, kterých normálně nejsou schopni, jiní jsou jen díky němu uvolněnější a bezprostřednější. Existují ale i jedinci, kteří se bez něj s partnerem jednoduše nedokážou milovat vůbec, ať už z důvodu nedostatečné atraktivity či psychických problémů.

Mnohé závisí na míře sebevědomí. Alkohol ho dokáže jak posílit, tak snížit. Velmi záleží na množství. Pokud to jedinec s alkoholem přežene, pak je to obvykle vždy na škodu. Jednak přemíra sebevědomí může zvyšovat agresivní chování a z intimního styku se rázem může stát násilný čin. Navíc opilost může mít u muže za následek nedostatečnou erekci a neschopnost ejakulace.

Ženy sice tyto problémy nepostihují, nicméně ani jim sex ve značně opilém stavu nic nepřináší. O uspokojení ani kvalitním milování nemůže být řeč. Naopak příliš riskují svou bezpečnost i ochranu před otěhotněním.

Až pětina Britů se přitom přiznává, že před milováním pravidelně pijí alkohol se svým protějškem. Dokonce jeden z deseti Britů se během půl roku nemiloval nikdy ve zcela střízlivém stavu. A to i přesto, že ne vždy se jednalo o dobré milování.

Odborníci všechny milence varují. Příliš mnoho alkoholu způsobuje celou řadu zdravotních problémů, které přímo ovlivňují sexuální život. Navíc sex v opojném stavu nikdy nebude naprosto reálný a často ani oboustranně pozitivně přijímaný. Z dlouhodobého hlediska je tak mnohem lepší začít na vztahu pracovat za střízliva.

Reklama

Související témata:

Související články

Sex na prvním rande prý není chyba

Sex na prvním rande býval před lety naprostým tabu. Ti, co ho prožili, byli považováni za zvrhlé či méně inteligentní. Jenže podle harvardských psychologů je...

Výběr článků

Načítám