Hlavní obsah

Šest způsobů, díky kterým si konečně užijete ranní sex

Někdo ho miluje, jiný nenávidí. Pokud patříte do druhé skupiny a ranní sex nevyhledáváte, máme pro vás dobrou zprávu. Existuje několik způsobů, díky kterým si milování v časných hodinách doopravdy zamilujete.

Foto: Profimedia.cz

Dejte rannímu sexu šanci, neprohloupíte.

Článek

Ranní sex je téma, o kterém by páry mohly dlouhé hodiny vyprávět. V mnoha vztazích totiž platí, že zatímco muž by milování v ranních hodinách nikdy neodmítl, žena ihned po probuzení na sex nemyslí. Pokud se v tomto scénáři poznáváte, možná namítáte, že je jedno, kdy k sexu dojde. Názor odborníků vás zřejmě zklame.

„Na ranním sexu je nejlepší to, že jste s partnerem odpočatí a uvolnění. Základem vzrušení je totiž dostatečná relaxace,“ vysvětluje výhody ranního sexu sexuální a vztahová terapeutka Megan Flemingová.

Psycholožka Shannon Chavezová dodává, že v ranních hodinách je v těle vyšší hladina testosteronu, což se pozitivně odráží na sexuální touze. Pokud tedy přemýšlíte, že dáte rannímu sexu šanci, osvojte si v první řadě několik tipů, díky kterým si milování doopravdy užijete.

1. Ve vlastním tempu

Patříte k lidem, kteří milují pomalá rána? Pak rozhodně není žádoucí, abyste ihned po rozlepení víček od sebe očekávala sexuální aktivitu. „Pro mnoho lidí se rána nesou v pomalém duchu. Takže ranní sex by neměl připomínat sportovní výkon,“ říká sexuální terapeutka Gloria Brameová a dodává, že byste se s partnerem měla dlouze mazlit, laskat a jemně ho líbat.

Překvapivé drobnosti, které zlepší váš sexuální život

Vztahy a sex

„Teprve tím rozdmýcháte své plameny touhy,“ dovysvětluje. Stejně tak není nic špatného na tom, když si odběhnete do koupelny, kde vykonáte ranní potřebu a vyčistíte si zuby. Nikde není psáno, že ranní sex musí proběhnout minutu po tom, co se probudíte.

2. Nebojte se 69

Nestihla jste si vyčistit zuby? V takovém případě vám v ranních hodinách pomůže poloha 69. „Jde o skvělou polohu pro ranní sex, protože se nemusíte starat o svůj ranní dech nebo to, jak po probuzení vypadáte. Použijte ruce i ústa ke stimulaci svého partnera a nebojte se v tomto ohledu experimentovat,“ dodává psycholožka Shannon Chavezová pro Glamour.

3. Vzhůru do koupelny

Říkal někdo, že ranní sex musí proběhnout pouze v ložnici? Ideálním místem je koupelna, kde můžete spojit příjemné s užitečným. „Sex ve sprše vás může probudit, a navíc jde o smyslný způsob, jak začít den. Začněte tím, že se navzájem namydlíte. Líbejte se a pohlaďte svého partnera na intimních místech,“ radí Chavezová.

Pamatujte si, že sex ve sprše má mnoho podob. Stejně tak se můžete rozhodnout pro vzájemnou masturbaci.

Jak rozhodně nevylepšovat sexuální život aneb Když se snaha míjí účinkem

Vztahy a sex

4. Nenápadná poloha lžičky

Další ideální poloha pro ranní sex nese název lžička. „Pokud s partnerem spíte v poloze lžičky, pak jednoduše přitlačte lžičky k sobě blíž a užijte si ranní sex,“ říká seznamovací koučka Laurel Houseová pro Glamour.

Výhodou této polohy je také fakt, že se během ní nelze líbat s partnerem. Opět si tedy nemusíte dělat vrásky z nevyčištěných zubů.

5. Povolejte do služby erotické hračky

Ruku na srdce, rána mohou být náročná. A právě v takový moment může přijít vhod, když většinu práce „odvede“ erotická pomůcka. „Okořeňte svá rána tím, že si k ruce vezmete erotickou pomůcku,“ říká sexuoložka Vivian Greenová a navrhuje, abyste do služby povolala stimulátor klitorisu nebo erekční kroužek.

Nikdy nechoďte spát naštvaní? Odborníci vysvětlují, proč je to někdy nejlepší řešení

Vztahy a sex

6. Před usnutím myslete na sex

Věděly jste, že na ranní sex byste měly myslet už předchozí večer? „Přemýšlet o sexu předchozí noc je jedním z nejlepších způsobů, jak ráno připravit svou mysl na sex,“ říká expertka na sex Pippa Murphyová.

Vše je dáno tím, že večerní fantazírování se může propsat do vašeho snu, díky kterému budete ráno ihned naladěná na sex. Pippa Murphyová zároveň doporučuje, abyste si na noční stolek položila lubrikační gel.

„Mnoho lidí se domnívá, že lubrikanty používají jenom ti, kdo mají problémy se suchou vaginou. Ve skutečnosti ale může lubrikant pomoci každému. Za prvé zvyšuje pocit pohodlí, zároveň napomáhá orgasmu,“ dodává expertka na sex.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám