Hlavní obsah

Prsa nebo zadek? Co je pro muže atraktivnější

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O atraktivitě ženy a muže jsme toho napsali mnoho. Přestože je celá řada věcí z pohledu sexuality dána evolucí, mnoho věcí ovlivňují aktuální trendy a jedinečnost osobnosti. Každému se prostě líbí něco jiného, a to je v pořádku. Problémy mohou nastat pouze v případě extrémů. V těchto případech sexuologové hovoří o sexuální deviaci.

Horňáci vs. dolňáciVideo: Novinky

 
Článek

Za horňáka lze považovat každého muže, který z pohledu ženské atraktivity upřednostňuje ňadra, dekolt a ramena. Jsou to obvykle i první věci, které ho na ženě zaujmou. Nicméně to neznamená, že se horňákům na ženském těle již nic dalšího nelíbí.

Foto: Profimedia.cz

Prostě si prsa při očním i fyzickém kontaktu se ženou více užijí. Což potvrzují i rozsáhlé diskuse na internetu.

"Ač mám velmi rád pozadí, a nevadí mi větších rozměrů, než je všeobecně považováno za ideál, tak jsem jednoznačný horňák. Těžko se smiřuju s ženou, byť půvabnou, s velmi malými vnadami. Mám rád trojky, čtyřky," svěřuje se jeden z diskutujících.

Foto: Profimedia.cz

Přestože si mnozí myslí, že mezi muži je nejvíce "horňáků", odborníci tvrdí pravý opak. Z erotického hlediska jsou pro muže větší, pevné zadečky zajímavější než větší prsa. Což potvrzuje i předloňský průzkum časopisu Maxim, podle něhož je dokonce až 75 procent všech mužů "dolňáků". Tedy mužů, jež preferují u žen zadek, boky a pas před horní částí těla.

"Sebehezčí žena s překrásným obličejem a pěknými prsy ale s rozbředlým plochým zadkem váží na vahách mužského vzrušení mnohem méně, než průměrná žena s malými prsy, ale dokonalým zadkem, pevným jak basketbalový míč," dodává v diskuzi zástupce "dolňáků" .

Foto: Profimedia.cz

Kdy se jedná o úchylku

Podle doktora Petra Weisse pokud jsou muži doslova extrémně zaměřeni na jednu část těla (je jedno zda se jedná o velká ňadra nebo větší zadek či dlouhé nohy), obvykle trpí tzv. fetišistickou fixací, což je považováno za sexuální deviaci.

Takové muže skutečně vzruší jen ta jedna konkrétní část ženského těla a nic jiného je na ženách nezajímá. Většina z těchto mužů udržuje krátkodobé vztahy, protože je dlouhodobě nedokáže uspokojovat jeden fetiš. To, co je pro ně jeden den vzrušující, za týden už nemusí být. Fetišisté mají prostě neustálé tendence své fetiše vylepšovat a zdokonalovat.

Více se o této tématice dozvíte v přiloženém videu.

Foto: Profimedia.cz

Anketa

Považujete se spíše za horňáky nebo dolňáky?
Jednoznačně horňák
17 %
Spíše horňák
4,2 %
Jednoznačně dolňák
43,8 %
Spíše dolňák
4,9 %
Myslím, že patřím mezi zlatý střed
27,7 %
Nevím, nikdy jsem o tom nepřemýšlel
2,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 18511 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Co v ženách a mužích probouzí touhu

Touha nás motivuje k tomu, abychom v životě něčeho dosáhli. Každý z nás ve svém životě po něčem touží a snaží se dělat vše proto, aby tyto touhy byly naplněny....

V čem spočívá tajemství atraktivity

Kdo z nás by nechtěl být stále atraktivní? V čem ale spočívá to sladké tajemství, které nás činí přitažlivými pro opačné pohlaví? Je to snad oblečení nebo...

Ženy jsou nejatraktivnější ve dvaatřiceti

Vrchol atraktivity a sebevědomí potkává ženy až po třicítce, a to konkrétně ve 32 letech. Míní to o sobě ony samy. Ve dvaatřiceti byly nejatraktivnějšími...

Výběr článků

Načítám