Hlavní obsah

Proč nefunguje sex u partnerů, kteří si jinak velmi dobře rozumí

Novinky, das

Najít dokonalého partnera po všech stránkách není nic jednoduchého. Když už člověk nalezne někoho, s kým si výborně rozumí, pak mu to s ním obvykle příliš neklape po sexuální stránce a naopak. Podle odborníků za to mohou chemické děje v těle.

Foto: Profimedia.cz

Partneři, kteří si spolu skutečně rozumí, často strádají po sexuální stránce.

Článek

Mocná síla, která vede jedince k lásce a naprosté harmonii, zároveň tlumí a neutralizuje sexuální chemii. Tudíž čím víc se partneři sbližují, více si rozumí a jsou těmi nejlepšími přáteli, tím horšími jsou milenci.

Jeden z předních světových odborníků na vztahy Jack Morin, který dlouhodobě zkoumá, proč blízkost spíše ničí vztahy, než zlepšuje sex, to zdůvodňuje tím, že se jedná o přirozenou reakci organismu. Pokud se z partnera stává nejlepší přítel, pak to mozek může začít vnímat jako incest a začít takovému vztahu bránit. Ne zcela funkční vztah tak po sexuální stránce může fungovat mnohem lépe.

Emocionální intimita tak ve skutečnosti může bránit uspokojujícímu sexu. Podle Daily Mailu je zdravější to, čemu se říká vztahová diferenciace - ačkoliv se jedinci milují, vždy zůstávají sami sebou a ve všem se nepřizpůsobují. Mají své názory, své přátele, své koníčky apod.

Partneři by se tedy měli především doplňovat a tlačit se navzájem ze své zóny pohodlí, zkoušet nové věci a rozšiřovat si vzájemně obzory.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak na nejlepší kamarádku vašeho přítele

Máte harmonický vztah, který funguje tak, jak má, přesto je něco, co vám vadí - nejlepší kamarádka vašeho přítele. Může jít o sousedku, bývalou spolužačku...

Líbání na rty je důkazem podvádění

Psychologové z University of Michigan studovali, jaké chování pro mladé lidi představuje jasný důkaz, že podvádějí svého partnera. Po souloži a orálním sexu...

Za peníze se dobrý život koupit nedá

Šťastný rodinný život a uspokojující partnerství jsou klíčem k dobrému životu. Podle australských psychologů experimentální výzkumy dokazují, že dobrý život si...

Výběr článků

Načítám