Hlavní obsah

Nová ženská "viagra" by mohla zpestřit sexuální život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zatímco možnosti vylepšení sexuálního života mužů jsou poměrně široké, sexuální spokojenost žen bývá zanedbávána a není jí věnována dostatečná pozornost. Přitom problémy v intimním životě trpí nejenom muži, ale také představitelky slabšího pohlaví. Právě jim by mohl napomoci nový přípravek pro zvýšení sexuální touhy.

Foto: Staré Hrady
Článek

Sexualita tvoří nedílnou součást lidského zdraví a měla by způsobovat radost a potěšení. "Sexuální zdraví je nesmírně důležité pro celkový život. Je to stav duševního a tělesného blaha, které bohužel v mnoha partnerských svazcích chybí," řekl ve čtvrtek známý sexuolog Radim Uzel, ředitel Společnosti pro plánování rodiny a sexuální výchovu.

Touhu maří stres

Dysfunkcemi v oblasti sexuality však trpí 52% mužů ve věku 40 až 70 let a 43% žen. Kořeny potíží tkví v nedostatečném apetitu a odlišné intenzitě sexuálního pudu. Určitá dávka chtíče je každému dána do vínku, v průběhu života však může být snižována každodenními komplikacemi a pracovním stresem: "Ne nadarmo se mluví o manažerském syndromu - poklesu sexuální aktivity v důsledku kolize povinností. Takže nejen v ložnici ale i v kanceláři začne člověka pronásledovat ten věčný rozpor mezi chci a nemohu," uvedl Uzel.

Příkladem, jak těžkosti všedního dne narušují sexuální žádostivost, je pravidelný pokles sexuální aktivity v měsíci březnu. Sice se jedná o období rozpuku, zároveň jde ale o dobu, kdy se podává daňové přiznání.

Pokles sexuální touhy se snoubí s poklesem sexuálních funkcí, které se u mužů projevují potížemi s erekcí, u žen nedostatkem zvlhčení pohlavního orgánu. Pro zlepšení mužské erekce je k dostání poměrně velké množství přípravků, ženy ale mívají smůlu. Sexuální život si mohly dosud zpříjemňovat různými afrodiziaky, tedy látkami, které údajně zvyšují intimní touhu. Jejich účinnost však bývá spíše pochybná a některé z nich mohou dokonce poškodit zdraví.

Účinná naděje pro ženy

Od listopadu budou i ženy mít nové afrodiziakum americké výroby, které by svou funkcí mělo skutečně naplnit a dokázat patřičně okořenit sexuální život. To alespoň slibují výrobci přípravku ArginMax, který bude k dostání od listopadu za 600 korun. Vyvolat má chuť ke styku a tím následně spravit i funkční sexuální nedostatky.

Potravinový doplněk je určen jak mužům, tak především ženám. Nové afrodiziakum je kombinací aminokyselin a jinanu dvoulaločného. Výrobek dále obsahuje přibližně čtrnáct vitamínů a minerálů. Mužský preparát je navíc obohacen o selen, který chrání tvořící se spermie. Ženské tablety se pak liší obsahem železa a vápníku.

Radim Uzel se domnívá, že ArginMax bude revolucí v napravování sexuálních poruch: "Rozsáhlé lékařské studie ukázaly, že preparát bude znamenat stejný převrat, jako znamenala antibiotika," řekl Uzel a dodal, že studie neprokázala vedlejší účinky a preparát mohou užívat například i kardiaci či diabetici.

Reklama

Související témata:

Související články

Kouření může zničit sexuální život

Reklamy na tabákové výrobky často ukazují s cigaretou chlapíky vypadající jako vzory mužnosti. Jezdící na divokých koních nebo se srdnatě prodírající džunglí....

Encyklopedie sexu - Impotence

Impotence neboli neschopnost erekce je organického nebo psychického původu. Může k ní vést celá řada zdravotních potíží. Není to však neřešitelný problém,...

Sport snižuje nebezpečí poruch potence

Muži, kteří pravidelně sportují, trpí daleko méně poruchami potence, a to bez ohledu na věk. Dokazuje to výzkum, který se od roku 1986 uskutečňuje...

Výběr článků

Načítám