Hlavní obsah

Nepořádek v bytě může významně narušit romantiku ve vztahu

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plánujete s protějškem romantický večer? Kromě přípravy jídla se zaměřte i na to, aby bylo vše, co nebudete potřebovat k ruce, řádně uklizeno. I běžný domácí nepořádek totiž dokáže žádanou romantiku narušit.

Foto: Profimedia.cz

Chcete si doma užít romantiku se vším všudy? Zbavte se všech rušivých elementů.

Článek

Co je to vlastně nepořádek? Jednoduše vše, co nemá své stálé místo, tvrdí profesionální rezidenční i domácí organizátorka Diane Quintanaová z americké Atlanty.

Jak dodává, nepořádek má tendenci se hromadit především na plochých površích. Popisuje ho jako výsledek opožděného rozhodnutí – jednoduše necháváme věci na náhodných místech, zatímco přemýšlíme o něčem úplně jiném. Klasickými místy jsou stůl, kuchyňský pult, ale také chodba, noční stolky atd.

Nepořádek versus romantika

Jak Quintanaová vyzdvihuje, domácí nepořádek, byť malý, rozhodně nepomáhá povzbuzovat romantické vibrace. Místo aby domácnost působila mírumilovně a vstřícně, jeví se zcela opačně. Může v návštěvách (i těch online), ale i ve vás samotných, vzbuzovat pocity nepohodlí či podrážděnosti. Ve vyhrocených situacích bývá dokonce i důvodem nemalých hádek mezi partnery.

Doživotní nepořádek aneb Proč je pro některé lidi nesmírně těžké uklízet

Vztahy a sex

I drobný nepořádek si totiž žádá vaši pozornost a potřebu přemýšlet o tom, co je třeba udělat, místo toho, abyste se soustředili čistě jen na svůj protějšek.

Zkuste se proto porozhlédnout po své domácnosti a vše, co by se dalo za nepořádek považovat, vraťte na své místo, nebo mu nějaké pevné vymezte. Můžete to brát i jako součást jarního úklidu.

Ve většině českých domácností uklízejí ženy, muži s tím nesouhlasí

Vztahy a sex

Začněte nejlépe chodbou, která je vstupní vizitkou domácnosti. Veškeré boty, kabáty a další věci, které nepoužíváte na denní bázi, ukliďte na své místo. Velká i malá chodba tím vynikne a bude hned po vstupu do domácnosti lákat pohodovým dojmem.

V ostatních místnostech bytu praktikujte to samé. Vezměte jednu plochu po druhé, nejprve ji utřete a následně vraťte na místo pouze věci, které tam skutečně patří. Pozornost věnujte i ložnici, kde může být i odložené oblečení rušivým elementem.

Jakmile budete mít vše hotovo, budete se moci soustředit jen na svého partnera, stejně tak on na vás. Bez rušivých elementů jednoduše pozvete do svého domova více romantiky.

Reklama

Související články

Co dělat, když už vás partner nepřitahuje

V počáteční fázi vztahu bývá přitažlivost a sex na prvním místě. S léty se sice priority mění, ale přesto by intimní život měl hrát v tom partnerském důležitou...

Jak dostat do vztahu víc romantiky

Romantický vztah je snem mnoha párů. Na počátku mnohých seznámení je romantiky opravdu přehršel, jak ale čas postupuje, romantika se chtě nechtě pomalu...

Výběr článků

Načítám