Hlavní obsah

Neblahý vliv alkoholu na sexuální život

Sklenička na kuráž, večerní popíjení vína s partnerem nebo divoký večírek, který skončí milováním s téměř cizím mužem. Ať už si dopřejete alkohol z jakéhokoliv důvodu, jedno je jasné – váš sexuální život vám za to nepoděkuje.

Foto: Profimedia.cz

Alkohol má na náš sexuální život negativní vliv.

Článek

Možná z vlastní zkušenosti víte, že sex během opilosti nepatřil k těm nejvydařenějším. V horším případě si na něj nepamatujete, v lepším vzpomínáte na své nekoordinované pohyby a problémy s dosažením orgasmu. Věřte, že nešlo o náhodu!

Alkohol má na náš sexuální život negativní vliv a jeho časté konzumování tlumí náladu, snižuje sexuální touhu a mužům způsobuje problémy s erekcí.

Mimochodem, vysoká míra pití alkoholu je dokonce častou příčinou vzniku erektilní dysfunkce. V ideálním případě tedy na alkohol zcela zapomeňte, případně snižte jeho spotřebu na umírněné množství.

Co si představit pod pojmem umírněné množství? Podle amerického Centra pro kontrolu a prevenci nemocí se za umírněné množství alkoholu považují dva drinky denně pro muže a jeden drink denně pro ženy.

Otázky, které odhalí váš vztah k alkoholu

Zdraví

Pokud stále váháte, zda si večer odepřít lahev vína, níže najdete neprůstřelné důvody, proč alkohol nehraje v našem sexuálním životě pozitivní roli.

1. Snižuje sexuální vzrušení

Na první pohled by se mohlo zdát, že pár skleniček alkoholu zvyšuje sexuální touhu. Pravdou ale zůstává, že alkohol snižuje odezvu pohlavních orgánů.

I v tomto případě tedy platí jednoduchá rovnice – čím více pijete, tím horší jsou vaše genitální reakce a fyzické vzrušení. Nezapomeňte rozlišovat mezi tím, co si myslí vaše opilá mysl, a tím, jak na alkohol reaguje vaše tělo.

2. Je těžké dosáhnout orgasmu

Ano, pokud si večer dopřejete skleničku vína, pak se zřejmě o svůj orgasmus nemusíte obávat. Pokud ale požijete vyšší množství, pak je pravděpodobné, že alkohol naruší průtok krve do vašich intimních partií.

A co to znamená? Šťastnější z vás se po dlouhém čekání vytouženého orgasmu sice dočkají, avšak jeho prožitek nebude intenzivnější. Méně šťastné nebudou schopny orgasmu dosáhnout vůbec.

Jak poznat, že se z občasného domácího popíjení stává vážný problém

Zdraví

3. Snížená vaginální vlhkost

Ve chvíli, kdy jste vzrušená, se tělo připravuje na pohlavní styk tím, že zvyšuje průtok krve do intimních partií a dochází ke vzniku vaginální vlhkosti. Opilost ale může tyto fyziologické reakce narušit, tudíž během sexuálního aktu pocítíte nepříjemné tření a nepohodlí. Pokud po ruce nebudete mít lubrikační gel, pak milování protrpíte.

4. Problémy s erekcí

Konzumace alkoholu může neblahým způsobem ovlivnit nejen vás, ale také vašeho partnera.

„Nadměrné pití alkoholu vede k tomu, že muži mají problém s dosažením a udržením erekce,“ vysvětluje doktorka Janet Britová pro Healthline. Alkohol totiž snižuje průtok krve do penisu a neblahým způsobem ovlivňuje centrální nervový systém.

Za čtyřmi procenty nových případů rakoviny může stát alkohol

Zdraví

5. Může oddálit ejakulaci

Příliš mnoho alkoholu ovlivňuje, respektive oddaluje ejakulaci. Podle Healthline se délka sexuálního styku po požití velkého množství alkoholu může prodloužit až o třicet minut. Mayo Clinic zároveň uvádí, že v některých případech může alkohol vést k tomu, že muž nedokáže ejakulovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám