Hlavní obsah

I muži prý v posteli předstírají

Novinky, bok

Ne vždy v životě dostaneme všechno, co chceme. Abychom si nepřipadali hloupě nebo nevypadali v očích ostatních jako chudáci, tak předstíráme. Že se máme lépe, že jsme se vším spokojeni, že nám stačí to, co zrovna máme. A předstíráme i v posteli. Pokud si ale myslíte, že je to jen výsadou žen, pletete se.

Foto: Profimedia.cz

Občasné předstírání, a to i v sexu, není podle odborníků na škodu. Nesmí se z toho ale stát pravidlo.

Článek

Kdo by nebral mít uspokojivý, vášnivý a bezproblémový sexuální život jako mají hrdinové různých romantických filmů a telenovel. Bylo by to krásné, ale realita je jiná.

Někdo by chtěl víc sexu, jiný zase míň, dalšímu nevyhovují praktiky toho druhého, někoho nedokáže uspokojit partner atd. Důvodů se najde víc než dost, a protože ne vždy dokážou lidé o svých problémech otevřeně hovořit, předstírají.

Předstírání v milostném životě je všeobecně spíše doménou žen. Když se jim nechce milovat s partnerem, tvrdí, že je bolí hlava, jsou unavené atd. A když dojde na orgasmus, nebo spíše nedojde, předstírají taky. Zato muži to mají jednodušší, těm se chce stále a jde jim to vždy. Nebo ne?

Možné to je 

Server Dailymail přišel se zajímavým tvrzením, které se opírá o výsledky nedávné studie. Tu si nechal zpracovat magazín Time Out a tvrdí v ní, že i muži předstírají orgasmus.

Při průzkumu v New Yorku se k tomu prý dobrovolně přiznalo celých 30 % dotazovaných mužů. A důvod není tak rozdílný od těch ženských. Když prý se jejich partnerka blíží vyvrcholení, cítí se mnohdy pod tlakem a svého vrcholu dosáhnou raději malou lstí, aby partnerku uspokojili.

Tady ale vyvstává jedna zásadní otázka. Jak je možné, aby muž předstíral vyvrcholení, aniž by to partnerka poznala? U mužů je orgasmus přeci jenom znatelnější a jednoznačnější než u žen.

Jednoduše řečeno, jde to, ale mnohem snáze s kondomem než bez něj. A opravdu se to stává, což potvrzuje ze své dlouholeté praxe i urolog Abraham Morgentaler.

Předstírání jako laskavost

„Muž je brán jako ten, kdo vždy může a často sex iniciuje. I když i on někdy nechce nebo nemá náladu, nemůže to dát znát. Taková je zažitá praxe. U žen akceptovatelná natolik, že se o ní i žertuje, u mužů ale nepředstavitelná,” vysvětluje.

„Když jsem začínal před 25 lety svou praxi, velmi mě udivilo, že jakmile je člověk ve vážném vztahu, mnohem víc se stará o pohodlí svého partnera než o své. V myslích partnerů je pak předstírání orgasmu něco jako forma laskavosti. Vlastně dávají tomu druhému najevo, že odvedl dobrou práci, i když to tak ve skutečnosti není,” uvedl Morgentaler.

Je ale z psychologického hlediska dobré takovým způsobem obelhávat svého partnera či partnerku? Většina sexuálních terapeutů se shoduje, že čas od času takové předstírání není na škodu. Nesmí se z toho stát ale běžná praxe, která by dříve nebo později vztah narušila.

Reklama

Související články

Jak povzbudit sexuální apetit

Sexuální prožitky a intimnosti sdílené s partnerem patří do každého vztahu. Na jeho začátku jen málokoho napadne, že jednou možná přijde chvíle, kdy jednoduše...

Výběr článků

Načítám