Hlavní obsah

Drobnosti, které mohou účinně napravit trhliny ve vztahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při seznamování a navazování vztahu hrají důležitou roli kromě zásadních věcí i malé detaily či aktivity, díky nimž se vztah vyvíjí. Postupem času se ale právě na řadu oněch malých součástí partnerského života zapomíná, což může vést ke zhoršení soužití. Naštěstí se dají poměrně snadno zakomponovat zpět.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Buďte spontánní

Jak muži, tak ženy v nitru touží po dobrodružství, vzrušení a spontánnosti. Sedět na gauči a koukat na televizi, kam to dříve či později v mnoha vztazích dospěje, příliš spontánní není. „Zkuste zařadit více spontánnosti do vašeho vztahu a vyrazte ven za dobrodružstvím,“ radí vztahový kouč Michael Griswold.

Obnovte koníčky, hledejte nové

Pro každý vztah je důležité mít i tzv. vnější zájmy. Jde o koníčky, záliby, aktivity nebo skupiny přátel. Tyto zájmy mohou sloužit jak pro společnou zábavu páru, tak i pro potěchu každého jednotlivce zvlášť. Bez ohledu na to, jak moc jste zamilovaní, oddělený čas, který máte sami pro sebe, přispívá k tomu, aby byl vztah zdravý.

Dopřejte si dovolenou

Stejně jako je důležité pro vztah trávit čas odděleně, platí to i obráceně – tedy trávit nějaký čas výhradně jen spolu, ve dvou. Ideální variantou pro to je společná dovolená – u moře, v lázních nebo třeba na horách. Je jedno, co vyberete, pokud to bude těšit oba.

Proč jsou společné chvíle strávené po sexu pro vztah důležité

Vztahy a sex

Dávejte si dárky, jen tak

Partneři v dlouhodobých vztazích většinou bývají skvělí, co se týče dávání dárků ke specifickým příležitostem. Ať už jde o Vánoce, narozeniny nebo jiné významné datum, nemívají s tím problém.

Vztahu však může prospět i dávání malých dárků jen tak, bez konkrétní příležitosti. Jejich hlavní výhodou je totiž moment překvapení, který dokáže zázraky, jak tvrdí ve své knize s názvem 5 Languages of Love: How To Express Your Commitment To Your Mate (5 jazyků lásky: Jak vyjádřit svůj závazek partnerovi) autor, řečník a poradce Garry Chapman.

Dopřejte si čas bez dětí

Jakkoli své děti milujete, je dobré si dopřát i nějaký čas bez nich. A to rozhodně i mnohem dříve, než jim bude osmnáct. Kdykoli jsou totiž poblíž, automaticky se v první řadě soustředíte na ně a jejich potřeby, až potom na partnera.

Spolupracujte

Typ spolupráce, o kterém je řeč, je ten, který bude zahrnovat veškeré aktivity spojené s partnerstvím – péči o děti, domácí práce, placení účtů, nákupy a další. Pokud ve všech potřebných bodech nebudete spolupracovat, nikdy nebudete skutečný pár a tým.

Nechte věci plynout

Většina lidí se vědomě či nevědomě drží věcí, které se staly dávno ve vztahové minulosti, což jim v reálu neumožňuje užívat si života a těšit se na budoucnost.

Nejde o to zapomenout na všechny křivdy či přešlapy, kterých se někdo z páru dopustil, ale neustále je připomínat také ničemu nepomůže.

Šest kroků, jak udělat životní změnu k lepšímu

Zdraví

Syndrom spolubydlících aneb Když ze vztahu vyprchala vášeň a intimita

Vztahy a sex

Může se vám hodit na Firmy.cz: Manželské poradny

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám