Hlavní obsah

Devadesátiletí Britové vstoupili do manželství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Ve Velké Británii se v sobotu konala svatba dvou důchodců, jejichž společný věk činí 186 let. Ženichovi je 96, nevěstě o šest let méně. Na veselku přišlo i jejich dvaadvacet dětí, vnoučat a pravnoučat.

Článek

Raymond Robson požádal Faye Webberovou o ruku před pár měsíci. Zamilovali se do sebe v domově důchodců, kde oba pobývají. Dohromady je svedly neduhy stáří - Faye totiž špatně vidí, tak jí Raymond nahlas předčítal denní tisk. "Hned si porozuměli," sdělila ředitelka domova Sue Lewisová. "Je skvělé, že vášeň lze najít i ve stáří," dodala.

Na svatbu kromě rodinných příslušníků přišlo celkem 120 hostů. Novomanželé pak strávili svatební noc v hotelu. Podle Lewisové jsou Robson a jeho žena prvními obyvateli domova důchodců, kteří se vzali.

Světové prvenství však britští manželé nedrží. Podle Guinnessovy knihy rekordů jsou nejstarším sezdaným párem na světě francouzští manželé, kteří se vzali v únoru 2002, je jim 96 a 94 let.

Reklama

Související články

Britští manželé jsou spolu už osmdesát let

Britský manželský pár si zápis v Guinnessově knize rekordů zasloužil nejdelším soužitím na světě. Manželé jsou spolu již osmdesát let, což je zatím nejdelší...

Francie: skoro století milenci se vzali

Své ano si v sobotu ráno řekli dva obyvatelé francouzského domova důchodců ve městečku Saint-Laurent d'Olt. Kuriózní je přitom jejich věk, ženichovi je 96...

Nejdelší příběh sezdané lásky skončil

Manželství, které trvalo celých osmdesát let a zasloužilo se tak o zápis do Guinnessovy knihy rekordů, ve středu skončilo. Percy Arrowsmith, který svou výdrž...

Výběr článků

Načítám