Hlavní obsah

Francie: skoro století milenci se vzali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAINT-LAURENT D'OLT

Své ano si v sobotu ráno řekli dva obyvatelé francouzského domova důchodců ve městečku Saint-Laurent d'Olt. Kuriózní je přitom jejich věk, ženichovi je 96 let a nevěsta je jen o necelé tři roky mladší. V neděli to potvrdila tamní radnice.

Článek

Jean Pascal Lannes se narodil v roce 1909, Maria Bonifaciová, která zanedlouho oslaví 94. narozeniny, v roce 1911. Oba jsou již vdovci.

V domově důchodců se poznali před dvěma a půl lety. Spojilo je velmi silné přátelské pouto, uvedl Robert Wildemann, starosta městečka, kde žije jen asi 650 obyvatel.

"Už několik měsíců mě žádali, abych je oddal. Spojil jsem se s jejich rodinami, které se sňatkem souhlasili," řekl starosta, který ocenil eleganci novomanželů při obřadě.

Manželům přítomní popřáli dlouhý společný život. Starosta neopomněl podotknout, že svatba má lehce provokativní charakter s ohledem na zavedené pořádky.

Reklama

Související články

Čínský pár je sezdán již devadesát let

Manželé žijící v západní oblasti Číny prohlašují, že jsou sezdaní již skoro devadesát let. Pro neobvyklou délku trvání manželství žádají o zápis do knihy...

Výběr článků

Načítám