Hlavní obsah

Britští manželé jsou spolu už osmdesát let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský manželský pár si zápis v Guinnessově knize rekordů zasloužil nejdelším soužitím na světě. Manželé jsou spolu již osmdesát let, což je zatím nejdelší prokázaný sezdaný svazek.

Článek

Osmdesáté výročí svatby manželé oslavili v rodinném prostředí ve středu, brali se 1. června 1925. Mají tři dětí, šest vnoučat a devět pravnoučat. U příležitosti oslav prozradili recept na dlouhé manželství. Prý k němu postačí dvě slůvka: "Ano, miláčku."

Percy Arrowsmith (105) flegmaticky podotknul, že právě těmito slovy lze vysvětlit, jak je možné, že se jeho manželství se stoletou Florence nikdy nerozpadlo. Žena si zase pochválila, že díky této větičce nikdy neusínala, aniž by se nevyřešil nějaký problém. "Jsme šťastni, že jsme stále spolu. Nejdůležitější je, že se pořád vzájemně milujeme," řekla.

"Nebylo to vždy jednoduché, ale každá minuta stála zato. Je mým nejlepším přítelem, moje životní láska," uvedla Florence na adresu svého chotě. "Už se ani moc nehádáme," poznamenala dále, "jen když se chci dívat na televizní novelu, to nesnáší," doplnila.

Arrowsmithovi byli uznáni držiteli rekordu a jsou zapsáni v Guinnessově knize rekordů. Předčili tak japonské manžele, kteří spolu od roku 1926 vydrželi 78 let a 296 dní. Jejich rekord by ale mohl překonat čínský pár, který tvrdí, že spolu žije již devadesát let. Oficiální dokumenty však jejich tvrzení nepodložily. [celá zpráva]

Související témata:

Související články

Čínský pár je sezdán již devadesát let

Manželé žijící v západní oblasti Číny prohlašují, že jsou sezdaní již skoro devadesát let. Pro neobvyklou délku trvání manželství žádají o zápis do knihy...

Výběr článků

Načítám