Hlavní obsah

Denně řekneme průměrně tři malé lži. Nejčastěji partnerovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Lhát se nemá, učíme vlastní děti. Nicméně sami v běžném životě lži běžně používáme. Podle nové americké studie lidé řeknou denně v průměru tři malé lži, aby si usnadnili život. Nejčastěji si lži vyslechnou partneři, následují kolegové v práci a kamarádi. Nejvíce pak zatajujeme to, kde se zrovna nacházíme či jsme se nacházeli. Oblíbeným tématem pro zatajování či pozměňování skutečnosti jsou také domácí práce.

Foto: Profimedia.cz

Malé lži se nevyhne žádný z nás.

Článek

Malé lži se tedy nevyhne žádný z nás. Lžeme si nejen o tom, kde jsme byli, ale také co jsme doma udělali či neudělali.

Se lhaním se běžně setkáváme i v zaměstnání. Podle výzkumu se až třetina všech pracujících přiznala, že lže o své pracovní náplni a přeceňuje ji, aby si usnadnila život v zaměstnání. Poměrně běžné jsou také lži o zkušenostech při žádosti o nové zaměstnání.

Lidé lžou, když si chtějí usnadnit život

Častým tématem lží jsou předchozí partneři a sexuální zkušenosti. Muži často přehánějí v počtu milenek, ženy naopak počet milenců tají a uvádějí číslo nižší.

„Výsledky jasně dokazují, že dvě třetiny lidí neumějí vůbec lhát, ale přesto budou lhát a nadále to zkoušet, pokud by jim to mělo usnadnit život,“ uvedl mluvčí společnosti Twentieth Century Fox Home Entertainment, která výzkum provedla.

Anketa

Komu nejčastěji lžete?
Protějšku
34,2 %
Rodičům
25,8 %
Kamarádům
6,3 %
Kolegům v práci
5,5 %
Nadřízeným v práci
4,9 %
Dětem
1,1 %
Nikomu, vždy mluvím pravdu
22,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1053 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

50 lží, které lidé nejčastěji používají

Drobných lží se mnoho lidí dopouští poměrně často. Ať už jde o lži milosrdné či takříkajíc lži ze slušnosti, někteří je využívají pravidelně. Britská studie...

Jak podle gest poznáte, že vám partner lže

Malá lež ještě nikoho nezabila. Toto rčení rádi používají především lidé, kteří si sem tam nějakou tou lží přikrášlují život. Pokud se ale ze lhaní stane...

Výběr článků

Načítám