Hlavní obsah

Čtyři důvody, proč hodné holky milují zlé kluky

Novinky, mat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Určitě jste se s tímto klišé už několikrát setkali buď osobně, nebo ve svém okolí. Hodné holky si zkrátka nemohou pomoci a často propadnou tzv. bad boys, tedy zlým klukům. Takový vztah přichází s řadou problémů. Jelikož se už jedná o rozšířený fenomén, existuje několik vysvětlení, proč mají některé ženy sklony si takové partnery vybírat.

Foto: Profimedia.cz

Řada žen tento typ mužů aktivně vyhledává.

Článek

Podobný druh vztahu může být z mnoha různých důvodů tím nejtoxičtějším typem vztahu, který existuje. Častým omylem je navíc představa, že „zlí kluci“ hodnou dívku do vztahu vmanipulují.

Podle psychoterapeutky Sherry Gabaové je ale opak pravdou, většina žen tento typ mužů aktivně vyhledává. Podívejte se s námi na čtyři důvody, které ženy k volbě „zlých kluků“ motivují.

1. Spasitelský komplex

Mnoho žen pochází z rodiny, kde pro ně byl jejich otec citově nedostupný. Ať už to bylo způsobeno rozvodem, který mladou dívku a jejího otce odcizil, nebo tím, že otec, který byl přítomen fyzicky, tu pro dítě ve skutečnosti nebyl citově. Z toho důvodu se později žena pokouší znovu vytvořit stejný vzdálený vztah ve svém dospělém životě. Má totiž vidinu toho, že když nenapravila svého otce, může alespoň svého partnera.

Tři věci, podle kterých vás lidé okamžitě odsoudí, aniž by vás pořádně poznali

Vztahy a sex

2. Touha po něčem známém

Každého člověka přitahují osobnostní rysy, které už znají, včetně těch negativních. To znamená, že ženy, jejichž otec byl také „bad boy“, bude lákat hledat stejné rysy i v jejich partnerovi.

3. Touha po změně

Některé ženy mají opačný problém. Chtějí změnu a únik ze stereotypu jejich předchozího vztahu. Láká je dobrodružství a tajemství, které „zlí kluci“ nabízejí. Takové dobrodružství se ale rychle stává destruktivním a stresujícím.

4. Nutkání partnera zachránit

Posledním důvodem může být touha partnera a jeho problematickou duši změnit a zachránit. Změnit někomu osobnost ale není zrovna realistické, zejména pokud na tom nebude pracovat i partner sám.

Důvodů, proč se hodné holky ženou do toxických vztahů se „zlými kluky“, je tak mnoho a může to být i kombinace více faktorů. Důležité je se zamyslet, co pozitivního může takový vztah doopravdy přinést a zda má smysl podobné chování tolerovat.

Když jste ve vztahu ze špatných důvodů

Vztahy a sex

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám