Hlavní obsah

Velikonoční vajíčka ve skandinávském stylu zapadnou do minimalistických interiérů

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skandinávský styl je v Česku rok od roku oblíbenější. A není divu, severský design je rozhodně velmi inspirující. Proč si proto nepřipravit i velikonoční výzdobu a dekorativní vajíčka v uměřeném skandinávském stylu? Vévodí jim přírodní barvy a střídmé motivy.

Foto: Heavenly Homes and Gardens

Vajíčka ve skandinávském stylu mají tlumenější barevnost a nechybí na nich geometrické vzory.

Článek

Ve skandinávském stylu hrají prim přírodní motivy inspirované rostlinami i zvířaty. Velikonoční vajíčka tak mohou být dekorována motivy drobného hmyzu nebo být polepena skutečnými zalakovanými lístky a květinami. Heslo, že méně je více, v tomto případě platí dvojnásob.

Foto: Ella James

Přírodní motivy jsou ve skandinávském stylu hodně oblíbené.

Trendem poslední doby jsou teplé metalické barvy typu zlatá, měděná nebo bronzová. Pokud se je rozhodnete použít i v rámci velikonoční výzdoby, volte co nejuměřenější provedení a vyhněte se kombinacím s dalšími motivy a barvami.

Foto: Home Luxe, Ella James

Letošním trendem jsou metalické barvy. Pokud zvolíte ornamenty, tak jedině jemné a decentní.

Vzhledem k tomu, že letos budou velikonoční svátky opravdu netypické, nebojte se ani netradičních materiálů, jako je třeba korek, keramika nebo sádra. Vajíčka z nich budou působit originálně a rozhodně zaujmou.

Foto: Heavenly Homes and Gardens

Letos můžete vajíčka vytvořit i z korku.

Pokud se rozhodnete pro drobný motiv na vajíčkách, vybírejte uměřenou barevnost a volte nadčasové vzory, které nevyjdou z módy. Dekorace tak budete moci využít i pro příští sezonu.

Mějte také na paměti, že skandinávský styl příliš nefandí výrazným neonovým a křiklavým barvám. Volte proto ideálně zemité a přírodní barevné tóny.

Foto: Ella James, OK UK

Vybírejte jednoduché motivy a zemitější a tlumenější barvy.

Letošní velikonoční svátky budou nepochybně v mnohém jiné. Užít si jich proto v hezky dekorovaném interiéru bude jedna z mála příležitostí pro jejich oslavu, proto se vyplatí dát si s přípravou víc záležet.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám