Hlavní obsah

Recept na velikonočního beránka vhodného i pro vegany

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svátky jara jsou úzce spjaté s pečením tradičního sladkého pečiva, včetně velikonočního beránka. Přestože si původní receptury zakládají na některých živočišných surovinách, upéct výborného beránka můžete i bez nich. Přinášíme vám oblíbený recept od České veganské společnosti, který zajisté ocení i ti, kdo veganskou stravu nepreferují.

Foto: Česká veganská společnost

Velikonoční beránek z rostlinných surovin

Článek

Tradiční velikonoční beránek

INGREDIENCE

  • 2 a 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek rostlinného jogurtu
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 1 a ½ hrnku cukru
  • ¾ hrnku oleje
  • šťáva z půlky citronu
  • 2 lžíce rumu
  • ½ vanilkového lusku
  • 1 a ½ lžičky kypřicího prášku
  • 1 a ½ lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • rostlinný tuk na vymazání formy

POSTUP:

  • V míse smícháme mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, sůl a cukr.
  • Ve druhé míse vyšleháme jogurt, mléko, olej, citronovou šťávu, rum a zrníčka vanilkového lusku.
  • Obě směsi opatrně promícháme a nalijeme do tukem vymazané formy na beránka.
  • Pečeme asi 45 minut na 180 °C.

Veganské dobroty plné zdraví

Zdraví

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám