Hlavní obsah

Zamilujte se do odstínů fialové, šeříkové a lila

Novinky, Linda Humlová

Pastelově fialová je opět v módě, pořiďte si trendy kousek v této barvě dříve, než rozkvetou omamné šeříky. Sluší blondýnkám stejně jako brunetkám a při správném kombinování dokáže doslova zázraky na počkání.

Foto: archiv firem, Profimedia.cz

Zleva: přehlídka značky Hugo Boss, návrhářka Victoria Beckhamová, přehlídka značky Valentino

Článek

Možná na vás fialková barva působí zastarale a připomíná vám oblíbené kostýmky a barvy na vlasy z minulého století. Móda se zkrátka opakuje a když už není kde brát, návrháři sahají často do minulosti. Jak na to, abyste nepůsobila staromódně, ale naopak jemně a žensky?

Pokud chcete opravdu zazářit, vsaďte na monochromní look v jedné barvě. Skvěle vypadá například krátký crop-top s širokými kalhotami a sakem. Zralejší dámy mohou místo topu obléknout košili č halenku ve stejném tónu.

Foto: archiv firem

Šaty, H&M, 2499 Kč. Sako, Marks & Spencer, 2199 Kč. Kalhoty, Marks & Spencer, 1499 Kč. Top, Zara, 449 Kč. Kabelka, Zalando, 2380 Kč. Sandálky, Guess, 3999 Kč

Rouškové královny aneb Kdo si osvojil nošení roušek na jedničku

Styl
Foto: Profimedia.cz

Blogerka Leonie Hanneová

Vsadit můžete také na lila šaty či overal. Obojí můžete nosit například s béžovými sandálky či lodičkami a klasickým trenčkotem. Obecně totiž platí, že fialová barva si rozumí s neutrálními tóny nebo barvami ve stejné tónině. To znamená, že pastelově šeříkové oblečení můžete doplnit sytě fialovými doplňky a naopak.

Foto: archiv firem

Zleva šaty: Zara, 1299 Kč. Zara, 1299 Kč. Kabát, Marks & Spencer, 1999 Kč. Sandálky na širokém podpatku, CCC, 599 Kč. Sandálky na zavazování, H&M, 1999 Kč

Nejjednodušší variantou je pak zařadit do svého šatníku například top či halenku v této barvě a nosit je společně se světle denimovou sukní či s džínami. Outfit pak můžete doplnit například bílými teniskami.

Foto: archiv firem

Tričko, Zara, 449 Kč. Kalhoty, Zara, 699 Kč. Bunda, Zara, 1299 Kč. Boty, New Balance, 2806 Kč. Sukně, Levi´s, 1999 Kč

Foto: archiv firmy

Džíny, Zara, 799 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Probuďte svůj šatník ze zimního spánku

Probuďte se z dlouhého zimního spánku. Jaro je tu a s ním i pestrobarevné vzory a teplé barvy. Ukliďte proto dlouhé zimní kabáty a klasické černé kozačky na...

Výběr článků

Načítám