Hlavní obsah

Vyzrajte nad mrazem díky prošívanému kabátu

Překvapily vás letošní zimní teploty? Pokud hledáte spolehlivého drtiče mrazu, pořiďte si prošívaný péřový nebo vatový kabát. Tento trendy kousek už zdaleka nepatří jen do hor, ale i do ulic velkoměsta. Jaký si vybrat a jak ho nosit?

Foto: archiv firmy

Zleva: 2499 Kč, 3899 Kč, 2299 Kč. Vše Mango (prodává Answear).

Článek

Zima je v plném proudu a dává o sobě pořádně vědět. Pokud i vás překvapil sníh v ulicích a teploty pod nulou, pořiďte si stylový prošívaný kabát, který nebudete chtít sundat celou zimu.

Většina těchto kabátů je navíc součástí lednového výprodeje, a proto máte šanci ulovit váš vysněný kousek za lepší cenu!

Jakou si vybrat?

Nejčastěji rozlišujeme dva typy prošívaných bund – vatové a péřové. Vatové bundy jsou zpravidla cenově dostupnější. Zároveň ale mají znatelně horší hřejivé vlastnosti než ty péřové.

Foto: archiv firmy

Zleva: 1998 Kč, 1798 Kč, 1398 Kč, 1998 Kč. Vše C&A.

Peří je nejlepší izolační materiál, který se v oblečení používá. Je sice náročnější na údržbu, ale díky skvělé vlastnosti vázat vzduch poskytne dostatečný tepelný komfort i v extrémních podmínkách. Ale není peří jako peří. To, jaké pohodlí vám poskytne, záleží vždy na jeho plnivosti, množství, druhu a složení. Husí peří je oproti kachnímu výborně plnitelné, to znamená, že po uvolnění tlaku rychle získává svůj původní objem a tvar. Zároveň je i lehčí než kachní, má skvělou tvarovou stálost a umí se dobře přizpůsobit tvaru lidského těla a jeho pohybům. Tím dokáže zabránit tomu, aby chladný vzduch z vnějšího prostředí pronikl k tělu.

Pokud se bojíte nákupů přes internet, nebojte se sáhnout po modelu, který je o číslo větší, než je vaše klasická velikost. Letos se nosí oversized modely, to znamená čím větší, tím lepší. Jejich výhodou navíc je, že pod ně obléknete několik různých vrstev nebo třeba opravdu tlustý svetr.

Foto: archiv firem

Khaki kabát, Hugo (prodává About You), 8299 Kč. Béžový, Soft Rebels (prodává Zalando), 3840 Kč. Karamelový, Part Two (prodává Zalando), 7140 Kč. Hnědý, Gant, 6949 Kč. Starorůžový, H&M, 999 Kč.

Důležitá je také délka rukávů. Ty by vám měly končit zhruba v polovině vašich dlaní. Praktické jsou také modely, které mají kapuci, která vás ochrání před sněhem, pokud nejste velkými fanynkami čepic.

Vyzbrojte se do mrazíků teplou obuví

Styl

Skvělou vychytávkou do zimy jsou také vysoké stojáčky, které vás zahřejí a ochrání krk v nepříznivém počasí.

Foto: archiv firmy

Zleva: 999 Kč, 1499 Kč, 799 Kč. Vše H&M.

Co se týče barev, tam záleží na osobním vkusu a preferencích. Do města se hodí spíše jednodušší modely v neutrálních barvách, jako je černá, šedá, modrá, bílá, zatímco na horách se barev vůbec nemusíte bát.

No a pokud ráda sledujete módní trendy, pak vám nesmí chybět kousek v béžové, khaki nebo bordó barvě.

Foto: archiv firem

Zleva: Moss Copenhagen (prodává Zalando), 5760 Kč. H&M, 3999 Kč. H&M, 3999 Kč. Mango, 2499 Kč.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Zimní móda ve znamení barev

Zimní období bývá plné šedých smutných dnů s minimem slunečních paprsků. Rozzařte proto ulice měst alespoň pomocí barevného oblečení, které pozvedne náladu...

Výběr článků

Načítám