Hlavní obsah

Vyzbrojte se do mrazíků teplou obuví

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco počasí v minulém roce bylo mírné, leden nás překvapil minusovými teplotami. Vybavte se do nepříznivého počasí mrazuvzdornou obuví, díky které budou vaše chodidla v teple a pohodlí. Jaké boty si vybrat?

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Kama

Článek

Počasí je proměnlivé a často nepředvídatelné, a proto se nevyplatí riskovat procházku v přírodě pouze v běžné městské obuvi. Vsaďte na stylové funkční sněhule a mějte svá chodidla v teple a suchu po celou dobu.

Nejvhodnější jsou modely se zabudovanou Tex membránou, která udržuje optimální prostředí pro chodidla i během zhoršených klimatických podmínek. Funkční vrstva membrány se nachází pod svrškem obuvi a snižuje pronikání vody do vnitřku bot.

Klasické sněhule můžete nahradit také ultra teplými měsíčními botami. Tzv. Moon boots jsou ideální na přechod mezi domácí obuví a přezkáči. Na dlouhé vycházky se naopak hodí klasické farmářky. Vyberte si modely s kožíškem uvnitř, které zajistí maximální pohodlí, nebo vsaďte na tlusté vlněné ponožky.

Foto: archiv firem

Měsíční boty, Moon Boots, 3119 Kč. Fialové farmářky, CCC, 899 Kč. Béžové sněhule, CCC, 899 Kč. Zateplené holínky, Crocs (prodává Urbanlux), 2269 Kč.

Z šatníků hvězd: Stylové kabáty

Styl
Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Camel Active

Foto: archiv firem

Zleva béžové, Eva Minge (prodává Eobuv), 2199 Kč. Černé se sponou, Emu Australia, 4799 Kč. Černé sněhule, Tommy Hilfiger (prodává Answear), 4699 Kč. Zateplené tenisky, CCC, 1899 Kč.

Skvělými hřejivými vlastnostmi se zase pyšní boty ušité z ovčí kůže, které se dají na běžné nošení využít i bez ponožek. Tyto boty, kterým se přezdívá válenky, ale potřebují správnou péči. Pravidelně je impregnujte, aby byly více odolné a zároveň se snadněji čistily.

Foto: archív firmy

Sorel Joan of Arctic, 4699 Kč

Textilní varianta válenek je sice cenově výrazně dostupnější, nicméně tyto boty mají daleko horší hřejivé vlastnosti, a navíc se chozením sešmajdávají a neposkytují noze oporu.

Foto: archiv firem

Zleva zateplené boty, CCC, 899 Kč. Sněhule, Deichmann, 1999 Kč. Sněhule, Deichmann, 599 Kč. Sněhule, Deichmann, 799 Kč.

Pravé kožešiny jsou již passé, přesto se jich nemusíte vzdát

Styl
Foto: archiv firem

Šedé, Wild, 2879 Kč. Bílé, Sam 73, 1139 Kč. Černé, Only, 1769 Kč. Hnědé, Tamaris, 1979 Kč. Všechny boty prodává Zoot

Foto: archiv firmy

Zateplené holínky, Crocs (prodává Urbanlux), 1959 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Aktuální trend: Kozačky pod kolena

Tuto sezónu se opět vracejí do módy tzv. „knee-high shoes“ neboli kozačky pod kolena. Nosí je modelky, influencerky i ostatní celebrity po celém světě. Jaké si...

Výběr článků

Načítám