Hlavní obsah

Upravený vzhled hraje roli i při práci z domova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také si užíváte práci z domova v oblíbeném froté županu nebo vytahaných teplácích? Pokud vám na elegantní kousky už sedá prach, pak je nejvyšší čas je znovu vytáhnout do boje. Podle vědců má totiž hezké oblečení pozitivní vliv na naši psychiku.

Foto: Profimedia.cz

Hezké oblečení může zvýšit naši produktivitu.

Článek

S pandemií zmizely společenské a kulturní akce. Na sociálních sítích ale probíhají iniciativy, které nabádají k tomu, aby si lidé vytvářeli příležitosti i doma, na které se hezky obléknout. Zavřené podniky a nedostatek kulturního vyžití totiž mohou vést k letargii.

Může nás nošení elegantního oblečení učinit šťastnějšími? „Stoprocentně ano. Velmi se mi líbí přístup lidí, kteří se rozhodnou ráno hezky obléknout jenom proto, aby se cítili lépe,“ říká pro Huffington Post psycholožka Audrey Tangová, členka Britské psychologické společnosti.

Pandemie smazala hranice mezi módou na doma a na ven

Styl

Podle Tangové má hezké oblečení pozitivní vliv i na naše držení těla, které zase pozitivně účinkuje na naši psychiku. „Změna v držení těla při stání i sezení má pak obrovský psychologický účinek na náš mozek,“ dodává.

Podobný terapeutický účinek má na náš mozek i úsměv. Vědci dokonce zjistili, že mozek nerozezná, jestli se usmíváme doopravdy, nebo jen falešně. „Výzkum ukázal, že pokud si vložíte prst vodorovně mezi zuby, váš mozek nerozezná, jestli se smějete doopravdy, nebo jen proto, že vám překáží prst. V obou případech se ale začne měnit vaše nálada,“ dodává Tangová.

Reklama

Související články

Jarní kabelky, které nedáte z ruky

S prvním jarním dnem přichází také obměna garderoby. Pokud jste již vytřídila svůj šatník a zbylo vám v něm místo, odměňte se novou kabelkou ve výrazné barvě....

Výběr článků

Načítám