Hlavní obsah

Stylové oblečení na lyže i après-ski

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyžování není pouze o zdolávání horských vrcholů, ale také o celkovém zážitku. Když se vydáte na lyže a později na après-ski, je důležité, aby vaše oblečení nejen chránilo před chladem a vlhkostí, ale také vám dodalo na pocitu pohodlí a sebevědomí. Jaké jsou letošní trendy v lyžařské módě?

Foto: archiv značky

Ilustrační foto Louis Vuitton

Článek

Funkčnost je prioritou

Při výběru oblečení na lyže je prioritou funkčnost. Oblečení by mělo být voděodolné, větruvzdorné a izolované, aby vám poskytlo optimální tepelný komfort na svahu. Věnujte proto pozornost technickým materiálům, které jsou schopny odvádět vlhkost od těla, což je klíčové pro udržení sucha a tepla.

Foto: archiv firem

Zleva: Bunda, Goldbergh (prodává David sport), 14 690 Kč. Moonboots (prodává Urbanlux), 4649 Kč. Lyžařský helma, Goldbergh, 8590 Kč. Lyžařské kalhoty, H&M, 2999 Kč. Rolák, Goldbergh, 2990 Kč. Termotričko, Goldberg, 3690 Kč.

Trendy ve světě lyžování

Sledování aktuálních trendů ve světě lyžování vám může poskytnout inspiraci při výběru oblečení. V posledních letech jsou oblíbené pastelové barvy, metalické odstíny, retro vzory a asymetrické střihy. Zajímavým prvkem jsou také lyžařské bundy s nápadnými zipy a detaily.

Kožichy se vracejí do módy

Styl
Foto: Profimedia.cz

Neutrální odstíny jsou hitem i ve sportu.

Vrstvení pro pohodlí a styl

Správné vrstvení je klíčem k optimálnímu pohodlí na lyžích. Základem je termoaktivní vrstva, která udržuje teplo a odvádí vlhkost. Druhou vrstvou může být izolační bunda nebo mikina. Navrch pak přidejte nepromokavou a větruvzdornou lyžařskou bundu. Barevné kombinace a kontrasty mezi vrstvami mohou vytvořit neokoukaný look.

Foto: archiv firem

Zleva: Vesta, Goldbergh (prodává David Sport), 11 090 Kč. Overal na lyže, Zara, 2790 Kč. Brýle, H&M, 1999 Kč. Zimní boty, Ovečkárna, 3199 Kč. Tričko, H&M, 749 Kč. Mikina, Moira, 2790 Kč.

Après-ski elegance

Po dni stráveném na svahu je čas přesunout se na après-ski. Zde můžete popustit svou kreativitu a přidat do svého outfitu trochu luxusu. Zimní kabelky, elegantní čepice a kožešinové doplňky mu dodají šmrnc.

Nezapomeňte na teplé a zároveň stylové boty, abyste udrželi nohy v teple. Letos se nosí zejména tzv. moon boots, které svým tvarem připomínají obuv kosmonautů. Trendy jsou tak sněhule s kožíškem.

Foto: Profimedia.cz

Černobílá kombinace je sázkou na jistotu.

Bezpečnost s nádechem elegance

Nikdy nezapomínejte na bezpečnost. Stylová helma a brýle jsou nejen nezbytné pro ochranu, ale mohou být také skvělým doplňkem vašeho vzhledu. Nestyďte se přiznat helmu a vsaďte rovnou například na zlatý model nebo takový, který je zdobený potiskem či kamínky. Také lyžařské brýle vybízejí k experimentům. Stylová zrcadlová skla působí luxusně a navíc chrání před ostrými paprsky slunce.

Foto: archiv firem

Zleva: Termotričko, Columbia, 2199 Kč. Svetr, Fjällräven, 5990 Kč. Termolegíny, Columbia, 1999 Kč. Bunda péřová, Columbia, 7799 Kč. Čepice, Fjällräven, 1599 Kč. Sněhule, Zara, 2200 Kč.

Foto: archiv firmy

Goldbergh, ilustrační foto

Šatník jako terapeut: jak oblečení mění naši náladu

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám