Hlavní obsah

Slavnostní oblečení pro celou rodinu

Vánoce jsou svátky klidu a míru. Než si ale začnete užívat pohádek a lenošení ve vánočních pyžamech, nezapomeňte na Štědrý den, který by měl být naopak ve znamení okázalosti a elegance. Jaké oblečení zvolit?

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, F&F

Článek

Štědrý den se nese ve znamení velkolepých příprav, které směřují ke slavnostní večeři. K té byl měl patřit také odpovídající dress code. Vyhněte se starému či opotřebovanému oblečení a zvolte místo něj elegantní outfit, který podtrhne atmosféru celého večera.

Klasikou je oblíbená kombinace bílé halenky a černých společenských kalhot, kterou můžete vyšperkovat zlatými či stříbrnými doplňky. Trendy alternativou je pak prodloužená košile v kombinaci s pletenou vestou a šponovkami nebo úzkými džínami.

Foto: archiv firem

Šaty, H&M, 899 Kč. Vesta, Lindex, 999 Kč. Legíny, F&F, 349 Kč. Halenka, H&M, 749 Kč. Boty, Wittchen.cz, 4079 Kč

Šperk: Dárek, který si získá srdce každé ženy

Žena
Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, F&F

Skvělou volbou jsou také šaty. Zvolit můžete jak dlouhou, tak krátkou variantu. Skvěle vypadají zejména modely z lesklých materiálů, jako je satén, hedvábí či brokát. Vsadit můžete ale také na flitry, které vás spolehlivě rozzáří.

Foto: archiv firem

Černé šaty, Cellbes, 1399 Kč. Lodičky, Högl, 5399 Kč. Pletené šaty, Cellbes, 1399 Kč. Kardigan, Cellbes, 1199 Kč. Dámské stříbrné náušnice, F&F, 129 Kč. Sukně, Lindex, 999 Kč

Foto: archiv firmy

Šaty, Lindex, 1299 Kč

Bezpečnou volbou jsou také šaty z úpletu, které jsou teplé, ale navíc také opravdu pohodlné. Slavnostnější dojem získají, pokud si pod ně oblečete vzorované černé punčochy.

A nezapomeňte, aby k vám Ježíšek trefil, podpořte svůj look také obuví na podpatku a ladícím líčením!

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, F&F

Jaké barvy jsou trendem Vánoc 2023

Vánoce
Foto: archiv firem

Zelené šaty, Love Copenhagen (prodává Zalando), 2880 Kč. Šaty, By Malina (prodává Zalando), 6600 Kč. Halenka, Lindex, 999 Kč. Sukně, Lindex, 999 Kč. Lodičky, Deichmann, 999 Kč. Náhrdelník, ALOve, 5640 Kč

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, F&F

Pánové pak mohou vsadit na klasiku v podobě dobře sedící košile a společenských kalhot či tmavých džínů bez šisování. Komfortní variantou jsou i oblíbené chino kalhoty v pase na gumičku.

V případě, že vám nevyhovuje jako svršek košile, pak ji můžete vyměnit za rolák, který vynikne zejména na štíhlé postavě. Nosit ho můžete samostatně, nebo jako spodní vrstvu pod sakem.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Tchibo

Hurá ke stromečku!

Vánoce jsou o to radostnější, když do rodinného kruhu patří i malé děti. Vždyť právě v jejich očích dostávají svátky opravdový lesk. Nezapomeňte je proto k večeři, ale hlavně k rozdávání dárků patřičně vyparádit.

Holčičkám budou slušet roztomilé áčkově střižené šaty s výraznými límečky. Porozhlédnout se můžete buď po sametových, nebo třeba károvaných modelech.

Foto: archiv firem

Zleva: F&F, 229 Kč. Marks & Spencer, 599 Kč. Šaty, Lindex, 899 Kč. Šaty, Lindex, 799 Kč. Set, F&F, 399 Kč.

Foto: archiv firmy

Lindex, ilustrační foto

Pro malé džentlmeny se pak hodí stylová košile s motýlkem a kalhoty s kšandami. A pokud vám letos Ježíšek nadělil ten nejhezčí dárek v podobě miminka, dopřejte mu hebkou novorozeneckou soupravičku z přírodní vlny, ve které si první Vánoce užije v teple a pohodlí.

Foto: archiv firem

Zleva: Mikina, H&M, 299 Kč. Svetr, H&M, 249 Kč. Košile, F&F, 399 Kč. Kalhoty s kšandami, F&F, 299 Kč. Vlněná novorozenecká souprava, oveckarna.cz, 1526 Kč. Legíny, Lindex, 399 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám