Hlavní obsah

Poslední zářijový víkend bude v Karlových Varech patřit módě

Novinky, lin

Od 27. do 29. září 2019 se západočeské lázeňské město Karlovy Vary stane centrem módy. V rámci pilotního projektu Top Fashion Week do města zavítají čeští i zahraniční módní návrháři, kteří v ikonickém Grandhotelu Pupp představí své kolekce pro nadcházející sezony.

Foto: archiv TFW

V rámci pilotního projektu Top Fashion Week do města zavítají čeští i zahraniční módní návrháři.

Článek

Během Top Fashion Weeku (TFW) představí svou tvorbu více než desítka tuzemských a zahraničních návrhářů.

Z amerického New Yorku zavítá Katerina Lankova proslulá spoluprací s hvězdami americké raperské hudební scény, jako například Missy Elliott nebo Lil Kim.

Mezi návrháři se zahraničními kořeny se kromě jiných objeví Kristina Oganesian původem z Arménie.

Z dalších úspěšných autorů bude k vidění například tvorba slovenského rodáka Pavla Berkyho, hlavní designérky mezinárodně uznávané značky svatebních šatů Crystal Bride Mirky Horké, pánské modely z dílny Petra Kaloudy a mnoho dalších zvučných jmen.

„Naším cílem je představit tvorbu uznávaných autorů, ale také podpořit vycházející hvězdy designérského nebe. Jedinečná atmosféra Grandhotelu Pupp, který svým šarmem okouzluje nejrůznější umělce a hosty z řad významných světových osobností již několik století, dodá celé akci ten správný šmrnc,“ říká spolumajitel a hlavní pořadatel TFW Jaroslav Tylinger.

„Na začátku každého snu je potřeba mít kromě talentu a chuti tvrdě pracovat i notnou dávku štěstí. Pro mladé návrháře je Top Fashion Week skvělou příležitostí a jsme rádi, že můžeme být jeho součástí,“ vysvětluje spolupořadatel akce Ondřej Chládek.

Karlovarský Top Fashion Week je pilotní módní projekt, který bude postupně rozšiřován i do dalších evropských zemí. Po startu v České republice je v listopadu 2019 plánovaná přehlídka v německém Lipsku. V roce 2020 jsou přehlídky pod záštitou TFW plánované například také ve Španělsku, Itálii či Lucembursku.

„Hlavní myšlenkou je podpora lokálních návrhářů dané země a zároveň šíření povědomí o české tvorbě, která je nesmírně bohatá a kreativní,“ říká Jaroslav Tylinger na závěr.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám