Hlavní obsah

Vykročte do babího léta stylově v pohodlných teniskách

Novinky, Linda Humlová

Tenisky zažívají velký comeback a s určitou dávkou nadsázky bychom je mohli nazvat botami 21. století. Sportovní móda je totiž čím dál tím populárnější, a tenisky tak pomalu, ale jistě začínají nahrazovat podpatky a jiné nepohodlné boty. Objevte trendy novinky z aktuální kolekce a zazařte v designovém sportovním modelu.

Foto: archiv firmy

Tenisky, Deichmann, 799 Kč

Článek

Věděli jste, že první tenisky byly vyrobeny již v roce 1860 v Anglii? Tento milník v dějinách obuvi je úzce propojen s průmyslovým zpracováním kaučuku, které začalo nedlouho předtím po objevení procesu vulkanizace.

I když se primárně tento proces využíval pro výrobu pneumatik, brzy se ukázalo, že může být užitečný i v jiných odvětvích, třeba ve zmíněném obuvnictví. Od té doby ušly tenisky pořádnou cestu a dnes patří mezi nejoblíbenější typ bot, zařaďte je proto do svého botníku i vy. Jaké si vybrat?

Neformální

Patří sportovně laděná móda k vaší nejoblíbenější? Pak pro vás máme dobrou zprávu. S teniskami jako by se totiž roztrhl pytel, a proto vám zaručujeme, že si v obchodech vyberou i ti nejvybíravější.

Pořídit si tak můžete modely v klasických barvách či střizích, nebo se můžete porozhlédnout po limitovaných kolekcích tenisek a začít si budovat svou unikátní soukromou sbírku.

Foto: archiv firem

1. Matt & Nat (prodává Urbanlux.cz), 2260 Kč. 2. Converse, 1990 Kč. 3. CCC, 1189 Kč. 4. Pepe Jeans (Baťa), 1599 Kč. 5. Toms (prodává Urbanlux.cz), 2910 Kč. 6. Reebok, 1549 Kč

Minimalistické

Milovnice ladných tvarů a elegantní módy mohou sáhnout po minimalistických modelech, které lze s klidnou hlavou nosit i do práce. Stačí vsadit například na slim fit dámský oblek, který působí konzervativně, ale díky teniskám získá nový svěží nádech.

Vybírejte mezi klasickými bílými či černými modely, nebo lehce zaexperimentujte a pořiďte si například tenisky v trendy vínové barvě. Držte se jednoduchých střihů i materiálů. Vyvarujte se výrazných log a zdobení.

Foto: archiv firem

1. Baťa, 1199 Kč. 2. Zara, 1299 Kč. 3. CCC, 1299 Kč. 4. Vagabond (prodává Baťa), 2599 Kč. 5. Toms (prodává Urbanlux.cz), 2260 Kč. 6. Högl, 4599 Kč

Foto: archiv firmy

Tenisky se dnes nosí i k šatům. Zara, 1299 Kč

Trendy

Humpolácké tenisky se stále hřejí na výsluní. Ačkoliv jistě nebudou šálkem všech, pravdou je, že dokážou ozvláštnit jakýkoliv outfit.

Stačí si vzít obyčejné džíny, bílé tričko, přidat tyto „ugly sneakers” a máte o outfit postaráno. Tyto tenisky jsou navíc díky své dvojité až trojité podrážce obzvláště pohodlné a přidají vám pár centimetrů navíc.

Foto: archiv firem

1. Reebok, 1799 Kč. 2. CCC, 899 Kč. 3. Humanic, 2999 Kč. 4. Zara, 1299 Kč. 5. Zara, 1599 Kč. 6. Deichmann, 799 Kč

Foto: archiv firmy

Zpěvačka Rita Ora pro Deichmann. Ilustrační foto

Sportovní

V případě, že hledáte tenisky, které hodláte nosit na sport, pak vám doporučujeme porozhlédnout se ve specializovaných obchodech se sportovní módou a doplňky.

Prioritou totiž je, aby vám bota skvěle sedla, nikde netlačila a dávala vám pocit stability. Co se týče designu, tam záleží jen na vás. Nebojte se ale výrazných barevných kombinací, které ke sportu patří, a navíc dokážou zvednout náladu.

Foto: archiv firem

1. Deichmann, 2199 Kč. 2. Craft, 2690 Kč. 3. CCC, 1899 Kč. 4. Mizuno, 4190 Kč. 5. Mizuno, 4190 Kč. 6. Puma (prodává Humanic), 2499 Kč

Reklama

Související články

Vykouzlete si vosí pas díky trendy páskům

Tenké, široké, dlouhé i krátké. Pásky už dávno neplní jenom praktickou funkci, ale také tu módní. Přepásat jimi můžete doslova cokoliv. Od volného topu, přes...

Výběr článků

Načítám