Hlavní obsah

Pharrell Williams se stal kreativním ředitelem pánských kolekcí Louis Vuitton

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský módní dům Louis Vuitton oznámil, že novým kreativním ředitelem pánských kolekcí se stal skladatel a zpěvák Pharrell Williams. Designérova první kolekce pro tuto značku bude oficiálně představena v červnu letošního roku během pařížského pánského fashion weeku.

Foto: Erik Ian

Pharrell Williams

Článek

Pharrell Williams je vizionářem, jehož kreativní svět má velmi široký záběr - od hudby, přes umění až po módu. Během posledních dvou dekád se stal globální kulturní ikonou.

Způsob, jakým dokáže překonávat hranice napříč nejrůznějšími obory, je v dokonalém souladu s filozofií značky Louis Vuitton. Francouzská módní ikona se prezentuje jako kulturní módní dům, který se nebojí inovací, pokroku a aktivního přístupu.

Williams si práci návrháře vyzkoušel již v letech 2004 a 2008, kdy se podílel na kolaboraci pro značku Louis Vuitton.

Kdo je Pharrell Williams?

Pharrell Williams je vizionářský hudebník, producent, skladatel, filantrop, módní návrhář a podnikatel. Na svém kontě má 13 cen Grammy, včetně ocenění za Producenta roku v letech 2004, 2014 a 2019, a cenu Golden Note Award od ASCAP z roku 2012.

Získal dvě nominace na Oscara - za vlastní píseň „Happy“ (Já, padouch 2) a jako koproducent v kategorii Nejlepší snímek za film Skrytá čísla (2016). Williams byl také nominován na Zlaté glóby jako spoluautor filmové hudby. V roce 2020 byl přijat do Skladatelské síně slávy za svou práci pro duo The Neptunes.

Založil neziskovou organizaci YELLOW, která prostřednictvím vzdělání pomáhá dospívajícím realizovat jejich potenciál.

Pharrell Williams se značkami Billionaire Boys Club a Ice Cream uspěl také jako módní návrhář a podnikatel.

O novém kreativním řediteli značky Louis Vuitton se ve světě módy spekulovalo již dlouho. Po náhlé smrti do té doby úřadujícího Virgila Abloha v roce 2021 povolal designérský tým na pomoc Colma Dillana. Tento talentovaný návrhář z Brooklynu vyhrál v minulosti cenu LVMH pro mladé designéry.

Podílel se ale pouze na poslední kolekci, která byla představena v rámci zimní edice pánského týdne módy v Paříži.

Největší životní milníky návrháře Virgila Abloha

Styl

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám