Hlavní obsah

Osvojte si pravidla oblékání v utility stylu

Novinky, Linda Humlová

Odívání ve stylu „utility“ se stalo jedním z top trendů letošního jara a léta. Tento styl se zrodil původně v britském prostředí v době druhé světové války v reakci na nedostatek oděvních materiálů a pracovní síly. Dnes je tento styl synonymem pro praktické a kvalitní oblečení v béžových a khaki tónech, které přetvářejí návrháři po celém světě.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Max Mara.

Článek

Užitková neboli funkční móda dříve podléhala přísným vládním pravidlům týkajícím se množství materiálu a práce při výrobě oblečení. I detaily, například přesný počet kapes, knoflíků či švů, se musely tehdy striktně dodržovat.

Výsledkem bylo praktické, jednoduché, dobře vypadající a levné oblečení z kvalitního materiálu. Naštěstí je dnes situace jiná než před několika desítkami let. To však neznamená, že se obdobím této britské uniformity nemůžeme inspirovat. Právě naopak!

Nechte se inspirovat ležérními modely v neutrálních a zemitých tónech, které v sobě snoubí různé prvky této módní nostalgie. Zaměřte svou pozornost na příjemné materiály a pohodlné střihy.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Max Mara.

Vyberte si například mezi módními krátkými bundičkami se čtyřmi kapsami, které se dají kombinovat například s džínami, ale také kontrastně s romantickými květovanými šaty. Volte modely s páskem, které podtrhnou vaši siluetu.

Pouštní lidé aneb Inspirujte se módou v přírodních barvách

Styl

Na jaro a léto se také skvěle hodí pohodlné lněné kalhoty v neutrálních zemitých tónech, které si zase budou hezky rozumět s bílým tílkem či košilí. Na nohy můžete nazout klasické hnědé sandálky nebo trendy robustní boty ve stylu farmářek.

Foto: archiv firem

Khaki bunda, Kara, 7490 Kč. Béžová bunda, Esprit, 2299 Kč. Košile, F&F, 499 Kč. Kalhoty, Esprit, 1499 Kč. Boty, Zara, 1599 Kč.

Pokud se vám styl utility líbí, ale působí na vás až příliš maskulinním dojmem, pak vsaďte na nesmrtelné košilové šaty s kapsami v béžové či khaki barvě. Těm můžete dodat ještě více na ženskosti díky sandálkům na podpatcích. Vsaďte na ty v „nude“ barvě a užívejte si pocitu nekonečně dlouhých gazelích nohou.

Foto: archiv firem

Béžové kožené šaty, Kara, 10 990 Kč. Béžové s páskem, Pietro Filipi, 4990 Kč. Zelené šaty, F&F, 699 Kč. Vesta, Zara, 1299 Kč. Khaki bunda, Zara, 799 Kč. Kabelka nylonová, Zara, 899 Kč.

Foto: archiv firem

Zleva šaty: Pietro Filipi, 7990 Kč. F&F, 399 Kč. Esprit, 2299 Kč. Boty, CCC, 899 Kč.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám