Hlavní obsah

Odvážné a výstřední: Nejzajímavější klobouky z královských dostihů v Ascotu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Královské dostihy Royal Ascot, které probíhaly od 20. do 24. června, jsou známé nejen jako závody, ale také jako módní událost, kdy ženy mohou prezentovat svou kreativitu a eleganci prostřednictvím nádherných a výstředních klobouků. Podívejte se na nejkrásnější z nich.

Móda na dostizích v AscotuVideo: AP

 
Článek

Královské dostihy v britském Ascotu nejsou jen místem setkání milovníků koní, jde zároveň o přehlídku módy – a především klobouků.

Historie dostihů se datuje od osmnáctého století. V roce 1711 bylo založeno oficiálně první moderní závodiště v britském městě Ascot, které dodnes patří mezi nejprestižnější. Na dostihy se sem již tradičně sjíždí britská smetánka.

Klobouky na Royal Ascot nejsou jen módním doplňkem, také symbolizují tradici a historii. Jejich nošení sahá až do 18. století, kdy závod Ascot nabyl na popularitě. Od té doby se staly nedílnou součástí této prestižní události a dodávají jí unikátní atmosféru a eleganci.

Na svatbu bez faux pas: Návod pro svatebčany

Styl

Letos nechyběli představitelé královské rodiny v čele s králem Karlem III. a jeho chotí královnou Camillou. Dále pak například princezna Anna, která je proslulou milovnicí koní a dostihů, nebo britská aristokratka a sportovkyně Zara Tindallová.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Král Karel III. s manželkou Camillou

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Princezna Anna v doprovodu Zary Tindallové

Klobouky na Royal Ascot

Když přijde na samotný výběr klobouku, pravidla na Royal Ascot jsou poměrně uvolněná. Dámy se mohou rozhodnout pro klobouky s širokým okrajem, fascinátory, poutače, kokardy nebo výrazné ozdoby. Od tradičních a elegantních po odvážné a futuristické – na královských dostizích je dovoleno vše.

Tradiční klobouky jsou ale nejčastěji zdobené květinami, perlami, péry nebo jemnou krajkou. Tyto klobouky často volí ženy aristokratického původu, kterým dodávají na větší eleganci. Jsou vyrobeny s precizností a péčí o každý detail, aby splňovaly přísné požadavky královského protokolu.

Kromě samotného designu je také důležité zvolit správnou barvu. Na Royal Ascot se tradičně nosí klobouky v pastelových tónech, jako je růžová, baby modrá nebo slonovinová.

Mnoho dam se ale rozhodne sáhnout po mnohem extravagantnějších a odvážnějších designech. Fascinátory ve tvaru karet, geometrické tvary, nebo dokonce futuristické klobouky z materiálů, jako je plexisklo nebo kov, slouží jako šokující a zároveň umělecké módní vyjádření.

Nevíte, co si obléknout na letní party? Inspirujte se přehlídkou značky Alberta Ferretti

Styl

Námořnická móda pro každou příležitost: Od pláže po město

Styl

Při výběru klobouku na Royal Ascot je také třeba vzít v úvahu vhodnost a proporce. Klobouk by měl ladit s celkovým outfitem, tvar by měl lichotit tvaru obličeje. Je důležité, aby byl klobouk nošen s grácií a sebevědomím, aby vytvořil dokonalou harmonii s celkovým vzhledem.

Ačkoli výběr může být náročný úkol, je to také jedinečná příležitost vyjádřit svou individualitu a módní vkus. Je to chvíle, kdy se ženy mohou odklonit od běžných konvencí a vyjádřit svůj osobitý styl.

Některé dámy se rozhodnou pro výrazné klobouky, které jsou předmětem pozornosti a zaujmou všechny kolem. Jiné preferují subtilnější a elegantnější klobouky, jež dodají jejich vzhledu jemný a sofistikovaný nádech.

Jak vypadá dovolenková móda podle značky Chanel

Styl

Reklama

Související témata:
Royal Ascot

Výběr článků

Načítám