Hlavní obsah

Jak vypadá dovolenková móda podle značky Chanel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opulentní, inovativní a tematické. Tak by se daly shrnout asi všechny přehlídky módního domu Chanel. Jinak tomu nebylo ani letos u kolekce Cruise 2023/2024. Jak vypadala kolekce luxusního pařížského módního domu, která je zaměřena na odpočinkovější a dovolenkový styl?

Foto: Profimedia.cz

Kolekce Chanel

Článek

Francouzská módní návrhářka Coco Chanel přišla poprvé do Hollywoodu v roce 1931 na pozvání filmového producenta Samuela Goldwyna, aby dodala kouzlo upadajícímu filmovému průmyslu vytvořením kostýmů pro jeho United Artists Studio. V úterý 9. května večer se vrátila – alespoň v duchu – do studia Paramount v americkém Los Angeles.

Francouzská luxusní značka zde uspořádala svou resortní show v historickém studiu, kde svého času stávkovali členové Cechu spisovatelů. V prvních řadách nechyběly světové celebrity v čele s herečkami Margot Robbieovou, Kristen Stewartovou a Elle Fanningovou.

Co je Cruise kolekce?

Kolekce Cruise, známá také jako Resort nebo Pre-Spring kolekce, je módní řada oblečení a doplňků, která je představena mezi hlavními sezonními kolekcemi (jaro/léto a podzim/zima). Kolekce Cruise se obvykle prezentuje na módních přehlídkách mezi lednem a dubnem a je zaměřena na odpočinkovější a dovolenkový styl. Je navržena tak, aby oslovila zákazníky, kteří hledají oblečení vhodné pro dovolenou nebo jiné letní aktivity. Typickým rysem této kolekce jsou lehké materiály, vzdušné siluety a jasnější, osvěžující barvy. Návrháři se často inspirují exotickými destinacemi, plážovou atmosférou, mořem a sluncem.

Letošní kolekce Cruise nabídla sérii kraťasů, klasických chanelovských sak, sukní a lehkých kabátků a volných kalhot. Kromě toho zahrnovala mnohé doplňky včetně módní bižuterie.

Barevná paleta se nesla v duchu růžové, černé a zlaté.

Nejkrásnější přehlídky z pařížského Haute couture

Styl

Tato kolekce je oproti Haute Couture módně přístupnější a snadno nositelná, což ji činí atraktivní pro zákazníky, kteří hledají stylové a pohodlné oblečení na dovolenou, krátký výlet nebo pro letní aktivity.

Prohlédněte si looky z přehlídky v naší galerii.

První autorská kolekce Borise Krále se nese ve znamení ztracené noblesy

Styl

Může se vám hodit na Zboží.cz: Šaty, Kraťasy, Saka, Sukně, Kalhoty, Módní doplňky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám