Hlavní obsah

Nejžhavější módní trendy na příští sezonu přímo z Paříže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávno se ve světě odehrál měsíc módy, který tradičně končí v Paříži. Milovnice trendů si tak mohly prohlédnout nejnovější kolekce pro období jaro/léto 2022 z rukou renomovaných návrhářů a módních značek. Jaké přehlídky stojí za pozornost?

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Chanel, Valentino a Hermès

Článek

Chanel

Kreativní ředitelka Virginie Viardová, která stojí za proslule známým módním domem Chanel, představila zcela novou kolekci inspirovanou 80. léty. K vidění tak bylo mnoho modelů inspirovaných archivem tohoto módního domu.

Nechyběly klasické tvídové kostýmky v odvážných barvách, vrstvené náhrdelníky s proplétanými céčky nebo velké černé sluneční brýle. Kolekci ozvláštnilo pár modelů, které byly inspirované křídly motýlů. Nechyběly proto rozevláté siluety s barevným potiskem.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Chanel

Hermès

Značka Hermès vsadila na jednoduchost a eleganci. Většina modelů se skládala z kousků ve stejném barevném odstínu. Nejčastěji bylo ale k vidění oblečení ve skořicové hnědé a bílé barvě. Často byly k vidění různé kombinace materiálů, zejména kůže s hedvábím či bavlnou.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Hermès

Chloé

Opravdu letní kolekci předvedla značka Chloé. Nechyběly rozevláté siluety, velké šperky, třásně a dlouhé sukně a šaty. To vše v neutrálních barvách nebo odstínech zapadajícího slunce.

Večerní róby pod taktovkou Zuzany Kubíčkové

Styl
Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Chloé

Valentino

Značka Valentino předvedla jako jedna z mála i velké večerní róby. Kolekci vévodila neuspořádanost. Každý kousek byl jiný, a to jak střihem, tak stylem.

K vidění byly například žluté kaftanové šaty vhodné na pláž, ostře růžové mini šaty hodící se do baru nebo třeba fialová brokátová róba s rozparky jako dělaná na filmové premiéry či jiné významné společenské akce.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Valentino

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám