Hlavní obsah

Nejžádanější svobodný mládenec Asie se oženil, velkolepý svatební obřad trval deset dní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brunejský princ Abdul Mateen, který byl považován za jednoho z nejžádanějších svobodných mládenců Asie, se oženil. Desetidenní svatební obřad začal 7. ledna a končí 16. ledna. Vrcholem oslav se stal nedělní ceremoniál, kterého se zúčastnili vládní představitelé a královské honorace z celé Asie a Středního východu. Celkem dorazilo více než pět tisíc hostů.

Svatba brunejského princeVideo: Reuters

 
Článek

Dvaatřicetiletý princ Mateen je desátým dítětem sultána Hassanala Bolkiaha – nejdéle vládnoucího panovníka na světě, který byl kdysi i nejbohatším mužem planety. Brunej se svými 450 000 obyvateli je totiž díky obrovským zásobám ropy jednou z nejbohatších zemí světa.

Zasnoubení prince s Anishou Rosnah Isa-Kalebicovou, vnučkou jednoho z klíčových sultánových poradců, bylo oznámeno v říjnu.

Svatba začala 7. ledna a oslavy vyvrcholily v neděli 14. ledna „třpytivým ceremoniálem“ v paláci Istana Nurul Iman za účasti vládních představitelů a královských honorací z Asie a Středního východu.

Jordánská královská svatba: Jaké šaty oblékla nevěsta

Styl

Princ Mateen měl na sobě slavnostní uniformu, zatímco jeho nevěsta byla v dlouhých bílých šatech, jež zdobily třpytivé drahokamy.

Osmý den oslav se také novomanželé vydali na první veřejný průvod ulicemi hlavního města Bruneje a zamávali přihlížejícím davům, pro které byla připravena zmrzlina zdarma.

Muslimský obřad

Brunej je absolutní monarchie s poměrně přísnými islámskými zákony. Proto i sňatek prince formalizovala islámská slavnostní ceremonie uvnitř mešity se zlatou kupolí Omara Aliho Saifuddiena, která proběhla ve čtvrtek 11. ledna.

Princ Mateen se jí zúčastnil v tradičním bílém oblečení zdobeném kosočtvercovými motivy a odpovídající pokrývkou hlavy.

Seděl před imámem na vyvýšeném žlutém polštáři. Obřadu se zúčastnili pouze muži, včetně sultána a dalších příbuzných a hostů.

Hvězda Instagramu

Princ se na sociálních sítích rád chlubí svým okázalým životním stylem, přestože o sobě často prohlašuje, že je pro něj ze všeho nejdůležitější obyčejný život, koníčky, rodina a přátelé.

Sám vystudoval londýnskou univerzitu orientálních a afrických studií. Díky pilotování vrtulníku v armádě je i často srovnáván s britským princem Harrym. Svého otce doprovázel na korunovaci britského krále Karla či pohřbu královny Alžběty.

Nejkrásnější svatební šaty celebrit

Styl

Svatební veselí. Dcera Lionela Richieho Sofia oblékla troje šaty od Chanelu

Styl

Reklama

Související témata:
Svatební obřad
Princ Abdul Mateen

Výběr článků

Načítám