Hlavní obsah

Nejstarší influencerka světa oslavila 102. narozeniny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve světě, kde móda často oslavuje mládí a konformitu, vyniká Iris Apfelová jako živelná a nekonvenční ikona, která těmto normám vzdoruje svým jedinečným smyslem pro styl a individualitou. Svými nadrozměrnými brýlemi, odvážnými doplňky a eklektickým stylem se stala symbolem sebevyjádření a sebedůvěry.

Foto: Profimedia.cz

Iris Apfelová

Článek

Iris Apfelová je americká podnikatelka, která se proslavila zejména díky svému stylu oblékání. Na Instagramu má ve svém úctyhodném věku 102 let 2,8 milionu sledujících.

Rodným jménem Iris Barrelová se narodila 29. srpna 1921 v Astorii v New Yorku. Její cesta do světa módy začala již v mladém věku, kdy prohrabávala šatník své babičky a vyvíjela si tak fascinaci pro látky, textury a barvy.

Navštěvovala New York University a později University of Texas, kde studovala dějiny umění. Během těchto let začala vyvíjet svůj charakteristický vkus pro design.

Až do roku 1992 vedla se svým manželem textilní společnost, která dodávala tkaniny pro devět amerických prezidentů - Trumana, Eisenhowera, Kennedyho, Johnsona, Nixona, Forda, Cartera, Reagana a Clintona.

Street style z kodaňského týdne módy

Styl

Když jí bylo sedmadevadesát, oslovila ji proslulá agentura IMG a nabídla jí velký modelingový kontrakt. A Iris na nabídku kývla. Nejen proto, že je zdatnou byznysmenkou, ale také proto, že nikdy nezkazí žádnou legraci.

Nikdy se neřadila k tradičním standardům krásy, ani se nepodřizovala předepsanému módnímu diktátu. Místo toho věří, že osobní styl by měl odrážet vnitřní já člověka, a touto filozofií se řídí po celý život.

Estetika Iris Apfelové

Jedním z nejrozpoznatelnějších prvků stylu Iris Apfelové je její vášeň pro doplňky. Často ji lze vidět, jak nosí vrstvy masivních šperků, šátků a nadrozměrných brýlí, které se staly jejím poznávacím znamením.

Její outfity jsou hravou a uměleckou kombinací textur, vzorů a barev, které by se mohly jevit jako nekonvenční, ale zároveň vyzařují sebedůvěru a kreativitu.

Apfelová je také známá tím, že kombinuje luxusní kousky od návrhářů s nálezy z druhé ruky, což dokazuje, že i takto efektní styl nemusí být vyvážen vysokými náklady.

Prohlédněte si její styl v naší galerii a nebojte se po jejím vzoru vykročit ze své komfortní zóny!

Džínové sukně vracejí úder. Nosí se midi

Styl

Street style z kodaňského týdne módy

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám