Hlavní obsah

Street style z kodaňského týdne módy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kodaňský street style je nejen odrazem módního vkusu, ale také životního stylu. Minimalismus, funkčnost a neodolatelná elegance tvoří jeho základní pilíře. Inspirujte se z ulic Kodaně a zkuste do svých outfitů vnést trochu kodaňského kouzla.

Foto: Profimedia.cz

Kodaňský týden módy: Street style

Článek

Kodaň, hlavní město Dánska, je nejen známé svou bohatou historií a malebnými scenériemi, ale také jako jedno z epicenter evropského módního světa. Kodaňský street style je proslulý svou jedinečnou kombinací minimalismu, funkčnosti a nezaměnitelné elegance. Což dokazuje i móda z místního týdne módy, který probíhal od 7. do 11. srpna.

Minimalismus s výraznými prvky

Jedním z charakteristických prvků kodaňského street stylu je minimalismus. Místní obyvatelé upřednostňují jednoduché a čisté linie, které dodávají jejich outfitům sofistikovaný vzhled.

Často volenými barvami s neutrálními tóny jsou bílá, šedá, béžová a černá. Tato neutrální paleta umožňuje snadno kombinovat různé kusy oblečení a doplňky, což vytváří skvělou základnu pro další experimenty.

Jak v létě nosit černou barvu

Styl

Druhým protipólem jsou pak outfity ve výrazných barvách, které zpravidla oblékají tzv. peacocks neboli pávi, kteří touží být středem pozornosti nejen streetstylových fotografů.

Funkčnost a pohodlí

Kodaňský street style se vyznačuje také důrazem na funkčnost a pohodlí. Lidé zde oceňují zejména kvalitní materiály, které jsou odolné i při nevlídném počasí a zároveň příjemné na dotek.

Praktičnost hraje významnou roli - místní obyvatelé často volí vrstvení, aby mohli snadno reagovat na rychle se měnící počasí. Značky zde vytvářejí módní kousky, které spojují estetiku s praktičností, čímž umožňují nositelům cítit se pohodlně a zároveň stylově.

Nezbytné doplňky

Doplňky jsou nedílnou součástí kodaňského street stylu. Místní obyvatelé vědí, jak prostřednictvím drobných detailů dodat svému outfitu osobní ráz. Minimalistické kabelky, kvalitní boty a designové šperky jsou často volené kousky, které dávají celému looku na atraktivitě. Kodaňský street style je o vyváženém spojení základních kusů oblečení s výraznými doplňky, což vytváří harmonický celek.

Inspirujte se outfity z kodaňského street stylu v naší galerii.

Inspirujte se hvězdným stylem podle modelky Sofie Richie Graingeové

Styl

Může se vám hodit na Zboží.cz: Dámské oblečení, Obuv, Kabelky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám