Hlavní obsah

Nejnovější kolekce Michaela Korse se nese v duchu zlaté éry Hollywoodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Módní návrhář Michael Kors v rámci newyorského týdne módy představil svou nejnovější kolekci podzim/zima 2024, která se nese v duchu zlaté éry Hollywoodu.

Přehlídka Michaela Korse na týdnu módy v New YorkuVideo: Reuters

 
Článek

Michael Kors je známý pro svůj smysl pro detail a ne jinak je tomu u poslední kolekce. Na přehlídkovém mole byla k vidění doslova hitparáda krejčovských křivek. Kromě demonstrativního svrchního oblečení, které nechávalo vyniknout štíhlým pasům a také širokým ramenům, byly k vidění šikmo střižené šaty a sukně inspirované svatebními šaty jeho babičky ze 30. let minulého století.

Ty Kors nedávno našel v domě své zesnulé matky Joan a přivedly ho k tomu, aby se více zaměřil na módu 30. let, a tedy na zlatou éru Hollywoodu.

Nejnovější kolekce Korse je tak plná tvídových sak zvýrazňujících pas, tužkových sukní s rozparky, ale i kalhotových sukní s plochým pánským šněrováním či strečových kašmírových tílek a body s kapucí. A to vše v barevné paletě černé, bílé a teplých tónů cappuccina či čokolády. K vidění však byly také modely v tónech růžové.

Návrhář Michael Kors věnoval svou nejnovější kolekci své matce

Styl

Za revoluční pak byly označeny šedé flitrové kašmírové šaty s kapucí a široké džíny, které vypadaly nádherně v kombinaci s kašmírovým rolákem slonovinové barvy, černým sakem s páskem a mohutnými brýlemi.

Sám návrhář se agentuře Reuters svěřil, že jeho cílem bylo ženám opět dodat na ženskosti, eleganci a sebevědomí.

„Když je svět vzhůru nohama, více než kdy jindy je mým úkolem přimět lidi, aby se cítili sebevědoměji,“ řekl během předpremiéry návrhář, který se řídí příslovím: „Když dobře vypadáte, dobře se i cítíte.“

Kolekce inspirovaná hmyzem nebo robotické dítě. Pařížský týden módy opět šokoval

Styl

Nejkrásnější svatební šaty celebrit

Styl

Reklama

Výběr článků

Načítám