Hlavní obsah

Na přehlídce značky Fendi zaujaly plyšové bagety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka Fendi představila ve své nejnovější kolekci pro období podzim/zima 2023 kabelky, jejichž součástí jsou plyšové bagety. Jedná se o povedený vtípek, který odkazuje k ikonickému modelu kabelek od stejné značky s názvem „Baguette“.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Fendi

Článek

Baguette je malá kompaktní kabelka navržená italskou módní značkou Fendi v roce 1997. Svůj název dostala kvůli způsobu nošení. Inspirací pro ni se stalo pro Francouze typické nošení čerstvých baget v podpaží.

Za svůj boom vděčí hvězdnému seriálu Sex ve městě. V té době malá a málo známá značka zapůjčila kabelky baguette jako rekvizity. Herečka Sarah Jessica Parkerová jako seriálová postava Carrie Bradshawová pak tuto kabelku nosila, díky tomu se raketově zvedla její popularita.

Nyní se designérka Silvie Venturiniová rozhodla navázat na tento ikonický model a ve své nové kolekci představila v rámci pánského týdne módy klasické kabelky, jejichž součástí jsou bagety vytvořené z látky.

Fotografie z přehlídky okamžitě obletěly celý módní svět. Kožešinové bagety vykukující z kabelek se staly hitem a přilákaly ke kolekci velké množství milovníků módy. Hravý tah designérky Venturiniové se tak stal trefou do černého.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Fendi

Zamilujte si odstíny bílé a béžové

Styl

Nejhorší módní trendy minulého roku

Styl

Může se vám hodit na Zboží.cz: Kabelky

Reklama

Související témata:

Související články

Emily v Paříži: Seriál plný módní inspirace

Dvacátého prvního prosince se fanoušci populárního seriálu Emily v Paříži dočkali tolik očekávaného třetího pokračování. Připomeňte si s námi zásadní módní...

Výběr článků

Načítám