Hlavní obsah

Návrhář Jacquemus svou přehlídkou přivolává léto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský módní návrhář Simon Porte Jacquemus představil svoji nejnovější kolekci „Le Raphia“ pro období jaro/léto 2023. Přehlídka se tradičně konala mimo Paříž a opět se nesla v duchu přírody. Tentokrát se návrhář inspiroval palmami.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka módního návrháře Jacquemuse

Článek

Během posledních let se rozmohl ve světě trend vymezovat se vůči tzv. Týdnům módy a pořádat módní přehlídky mimo klasický harmonogram. Příkladem je značka Jacquemus, za kterou stojí teprve dvaatřicetiletý Francouz Simon Porte Jacquemus.

Své návrhy oblečení již představil například v levandulovém či pšeničném poli nebo na jedné z nejkrásnějších havajských pláží. Tentokrát se rozhodl svoji kolekci s názvem „Le Raphia“ představit v městečku Le Bourget poblíž Paříže.

Nejnovější kolekce značky, kterou mimo jiné předvedla i modelka Irina Shayková, propojuje pro návrháře klasické prvky. Nechybějí přírodní barvy, velké klobouky, náušnice či sexy střihy, to vše doslova zasypané listy palmy Raffia, která je původem z tropických afrických oblastí.

Pět zajímavostí o Jacquemusovi, jednom z nejtalentovanějších návrhářů současnosti

Styl

Palma hraje hlavní roli i v doplňcích. Vyrobené jsou z ní klobouky i kabelky. Topy, sukně i kostýmy jsou vyrobené z přírodních vláken. Kromě toho kolekce nabízí i střihově uvolněný denim, tištěné vícebarevné kousky a barevné geometrické spodní prádlo.

Tím, že Jacquemus zůstává věrný svým kořenům, znovu ilustruje harmonii nadčasové přírodní krásy a současné horlivosti.

Prohlédněte si střípky z kolekce v naší galerii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám