Hlavní obsah

Londýnský týden módy bude poprvé v historii genderově neutrální

Novinky, lin

Britská módní organizace British Fashion Council oznámila, že pro následujících 12 měsíců sloučí dámský i pánský týden módy do jednoho a stane se tak genderově neutrálním. Důvodem je koronavirová pandemie, kvůli které se bude i celá akce konat bez přítomných diváků a ke zhlédnutí bude pouze online.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto. Přehlídka značky Versace

Článek

Kombinovaný formát pánského a dámského týdne módy, který začíná 12. června, reaguje na současnou zdravotní situaci ve Velké Británii. Kromě striktních pravidel, která mimo jiné zakazují shromažďování více než dvou osob, proběhne týden módy pouze online.

British Fashion Council ve svém prohlášení uvedl, že kombinovaný týden módy v Londýně poskytne návrhářům větší flexibilitu a bude sloužit jako platforma, která bude odrážet vliv města na společnost, identitu a kulturu.

Pražský týden módy se kvůli koronaviru přesouvá

Styl

„Současná pandemie nás všechny vede k tomu, abychom závažněji přemýšleli o společnosti, ve které žijeme, a o tom, jak chceme žít své životy a budovat podniky, až nastane ten správný čas,” řekla Caroline Rushová, generální ředitelka British Fashion Council pro CNN.

Módní průmysl směřoval ke genderové neutralitě a udržitelnosti již v posledních letech, je proto pravděpodobné, že nová forma týdne módy bude do budoucna zachována.

Důvodem je stále vzrůstající poptávka po unisex oblečení a generaci Z, pro kterou je příznačné, že lidé, kteří do ní spadají, nechtějí být definovaní podle pohlaví.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám