Hlavní obsah

Letní pleteniny: Ideální módní kousek na přechodné období

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svetry a pletené topy nepatří jen do zimní sezony. Naopak hodí se i na letní večery a dny, kdy se sluníčko nechce ukázat. Letos se nosí pestré barvy, výrazné pruhy a střihy s límečky s jasným odkazem k 50. a 60. letům. Jaký si vyberete?

Foto: archiv firmy

Zleva: 319 Kč, 259 Kč, 369 Kč. Vše prodává Factcool.

Článek

Večery se začínají pomalu, ale jistě zase zkracovat. To znamená jediné, léto se blíží ke konci a chladné večery i rána budou čím dál častější. Pokud se nechcete vzdát svých oblíbených letních šatů, stačí přes ně přehodit módní pleteniny, díky nimž se zahřejete a navíc outfitu dodáte na textuře a větší zajímavosti.

Pokud hledáte přechodný kousek, který využijete jak v létě, tak na podzim, sáhněte po klasickém kardiganu - tedy svetru otevřeném buď bez zapínání, nebo na knoflíky.

Ten vypadá skvěle jak v kombinaci s džíny a topem, tak s letními šaty. Na podzim ho pak využijete jako vrstvící kousek, přes nějž můžete přehodit denimovou či koženou bundu a později kabát.

Foto: archiv firem

Zleva: Cellbes, 1199 Kč. Lindex, 1699 Kč. H&M, 749 Kč. Lindex, 999 Kč. Lindex, 999 Kč

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto C&A

Letos se do módy vrátily také tenké svetry s krátkým rukávem ve stylu 50. a 60. let. Často je zdobí límečky, volánky nebo balonové rukávy a nejlépe vypadají v kombinaci se sukní střiženou do písmene A.

Kabelky, které vděčí za své jméno známým ženám

Styl

Osvědčenou klasikou jsou pak svetry s výstřihem do písmene V, které lze nosit samostatně nebo vrstvit přes košile. Vybírat můžete mezi jednobarevnými modely nebo vsaďte na sportovně elegantní kousky s proužky, které vypadají skvěle k bílým, ale i modrým džínám.

Foto: archiv firmy

Zleva: 749 Kč, 649 Kč, 1099 Kč, 1099 Kč, 1099 Kč. Vše Marks & Spencer

Skvělým přechodným kouskem jsou pak také vesty, které jsou navíc hitem letošní sezony. Můžete je nosit samostatně nebo přes trička s dlouhým rukávem nebo třeba košili.

Na podzim se pak budou vyjímat pod kabáty, do kterých se vám navíc díky absenci rukávů bude snadno oblékat.

Foto: archiv firem

Zleva: H&M, 599 Kč. H&M, 599 Kč. F&F, 399 Kč. Marks & Spencer, 899 Kč. Lindex, 799 Kč.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto C&A

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám