Hlavní obsah

KVÍZ: Ikonické vůně, které okouzlily svět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neexistuje žádná univerzální vůně, která by voněla všem lidem stejně. Ve vnímání a hodnocení pachů existují značné rozdíly. Přesto jsou některé parfémy celosvětově žádanější než jiné, a to nejen v době jejich uvedení na trh, ale i několik desítek let poté. V našem kvízu jsme se zaměřili na ty nejpopulárnější parfémy posledních let, které si doslova podmanily svět. Zjistěte, jak dobře je znáte.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
1. Již desítky let patří mezi nejslavnější parfémy světa. Proslavila ho i Marylin Monroe, která o něm v roce 1952 prohlásila, že v posteli nosí jen pět kapek tohoto parfému a nic jiného. O jaký parfém se jedná?
2. Který parfém po uvedení na trh v roce 1977 způsobil okamžitý mezinárodní rozruch kvůli svému názvu a následně i reklamní kampani? Patří přitom stále mezi nejoblíbenější vůně světa, a to zejména pro svou smyslnou orientální vonnou kompozici.
3. Kdo se stal inspirací pro první vůni Christiana Diora - Miss Dior? Představil ji krátce poté, kdy uvedl na trh v roce 1947 svou první kolekci New Look, která zaznamenala pro svou ženskost a eleganci revoluci v ženském odívání a z Paříže opět udělala centrum světové módy.
4. Jedná se o jednu z nejslavnějších květinových vůní, kterou umocňuje poutavá lahvička s uzávěrem s holubičkami – symbolem míru. O jakou ikonickou vůni se jedná?
Foto: Profimedia.cz
5. Svou vlastní vůni má dnes i celá řada celebrit. Většina z nich přitom nese i jejich jméno. Kdo prozatím svou vlastní vůni ještě nemá?
6. Víte, jak se jmenuje orientální, květinová vůně s jedinečným flakonem ve tvaru dámské lodičky?
Foto: archív firmy
7. V roce 1994 stál tento parfém u znovuzrození unisex vůní. Za jeho vznikem stojí oblíbený módní návrhář a duo geniálních parfémářů – Alberto Morillas a Harry Fremont. Víte o jakou vůni, dodnes velmi oblíbenou u žen i mužů, se jedná?
8. Je jednou z nejstarších a nejslavnějších značek kolínských vod na světě – opravdová nadčasová klasika, která okouzlila Kateřinu II. Velikou, Napoleona i Goetheho a své fanoušky má i mezi současníky. Jedná se o velmi osvěžující, oživující i zklidňující vůni, jež se původně jmenovala Zázračná voda a měla sloužit k léčení zdravotních neduhů a k povzbuzení mysli. Víte o jakou vůni jde?
9. Patří mezi nejpopulárnější parfémové vody světa. Charakterizuje ji orientálně-vanilková vůně a flakon ve tvaru hvězdy. O jakou vůni se jedná?
Foto: archív firem
10. Patří mezi top mužské parfémy světa. Jeho původní verze se zrodila ve Francii již v roce 1966, v roce 2015 došlo k jeho znovuvzkříšení a jeho tváří se stal herec Johnny Depp. Víte o jakou pánskou vůni, která mísí extrémní svěžest s teplými orientálními tóny, jde?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

KVÍZ: Ženy, které se staly inspirací pro druhé

Styl

KVÍZ: Vyznáte se ve světě kabelek?

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám