Hlavní obsah

KVÍZ: Dcery slavných Češek, které se samy proslavily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Samy dnes patří mezi známé osobnosti a často působí ve stejném či podobném odvětví jako jejich matky. To ale neznamená, že ne vlastním přičiněním, spíše naopak. I ony musely k tomu, aby se prosadily a mohly ukázat svůj skutečný talent, vyvinout značné úsilí. Znáte dobře dcery slavných Češek? Přesvědčte se o tom v našem kvízu.

Foto: Profimedia.cz

Dcery slavných matek po nich často zdědí i talent.

Článek
1. Na klavír začala hrát ve čtyřech letech. Hudební talent zdědila po své matce, se kterou má stejné jméno, ale vystupuje pod jeho zkrácenou verzí. V roce 2021 společně nazpívaly duet Samotní nejsme nic, což je první píseň, kterou představila v češtině. Víte, o kterou zpěvačku jde?
2. Dětství z velké části strávila ve Francii. Poté se tam na čas vrátila, aby studovala politologii na univerzitě, stejně jako později v Berlíně. Do povědomí veřejnosti se dostala nejprve jako moderátorka a následně i zpěvačka či herečka. Její matkou je studentská vůdkyně sametové revoluce z roku 1989. O koho se jedná?
3. Je z herecké rodiny, její rodiče patřili ve své době k nejpopulárnějším filmovým hvězdám. Ji samotnou nicméně vychovávala především teta, protože rodiče na ni kvůli kariéře neměli čas. Přesto se rozhodla jít v jejich šlépějích. O kterou herečku jde?
4. Její matka je známá spisovatelka, ona sama se zprvu proslavila jako bloggerka a následně vítězka 4. řady televizní soutěže Tvoje tvář má známý hlas. Kromě zpěvu ji živí i herectví. V roce 2023 si zahrála ve štědrovečerní pohádce Klíč svatého Petra. Víte, o koho se jedná?
5. Popularitu získala díky televizní soutěži, kde vystupuje pod přezdívkou - latinským názvem jedovaté rostliny rulíku zlomocného. Přestože je z muzikantské rodiny, hudbě se nevěnuje. Přednáší dějiny USA na pražské Fakultě sociálních věd UK. Víte, o koho jde a kdo je její matka?
6. Patří mezi nejpopulárnější a nejobsazovanější české herečky současnosti, zároveň září na poli moderátorském. Její matkou je známá herečka německo-španělského původu, obě si společně zahrály v seriálu Jedna rodina. Víte, o koho se jedná?
7. Do širšího povědomí se dostala v roce 2005, kdy se stala II. vicemiss České republiky. Kromě modelingu se chvilku živila i jako fotografka společenského časopisu. V posledních letech je spíše známá jako influencerka, o jejímž životě ráda informují bulvární média. O koho jde?
8. Zazářila v seriálu Kukačky, ale úspěchy sklízí nejen jako herečka, ale také jako režisérka a scenáristka. Dokonce režírovala i svou maminku, slavnou herečku, v divadelní komedii Pusťte mě ven! Znáte její jméno?
9. Ve filmu Pelíšky si zahrála manželku vášnivého komunisty Šebka, v Románu pro ženy matku hlavní hrdinky Laury a v Mužích v naději Rudolfovu ženu Martu. Úspěch sklidila i v mnoha dalších filmových rolích, stejně tak divadelních, přičemž mezi ty nejúspěšnější jednoznačně patří Shirley Valentine. Víte, o kterou herečku jde?
10. Její matkou byla úspěšná česká lyžařka, modelka a později podnikatelka, která se velmi dobře provdala. Ona sama také podniká a k tomu se aktivně věnuje politice. V roce 2009 se vdala za realitního magnáta a poradce amerického prezidenta a přešla na židovskou víru. O koho se jedná?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

KVÍZ: Až na vrcholky hor. Znáte rekordmany jednotlivých evropských zemí?

Cestování

KVÍZ: Slavné adresy aneb Víte, kde kdo bydlí a co se kde stalo?

Jak bydlí VIP

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám