Hlavní obsah

Kožené kalhoty: Jaké si vybrat a jak je nosit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kožené kalhoty jsou módním kouskem, který okamžitě přidá do dámského šatníku odvahu a styl. Přicházejí s nimi však i otázky: Jak vybrat ty správné? Jak je nosit s elegantně a potlačit jejich vyzývavost? Přinášíme průvodce, který vám pomůže vybrat ty nejlepší kožené kalhoty pro váš osobní styl.

Foto: Profimedia.cz

Nalevo a uprostřed modelka Emily Ratajkowski, napravo modelka a streetstyle z Paříže

Článek

Aktuální trendy naznačují, že kožené kalhoty jsou stále módní. Co se týče barev, černá zůstává klasikou, ale pro odvážnější jedince jsou v kurzu i tmavě hnědá, bordó a dokonce stříbrná. Vyberte barvu, která rezonuje s vaším osobním stylem, a dovolte si experimentovat.

Foto: archiv firmy

Kožené kalhoty, všechny tři modely za 8610 Kč. Prodává COS.

Důležitý je střih

Střihy kožených kalhot mohou značně ovlivnit celkový vzhled vašeho looku. Zvolte střih, který zvýrazní postavu a zároveň bude pohodlný. V případě, že jsou právě nohy vaší předností, nebojte se sáhnout po skinny modelech. Vypasovanou siluetu pak vyvažte oversized sakem nebo svetrem.

Skvěle vypadají také rovné nebo široké nohavice, které naopak můžete zkombinovat s crop-topem nebo třeba zkráceným cardiganem místo topu. Trendy variantou jsou culottes, tedy zkrácené nohavice do půli lýtek. Ty si ale žádají určitou zkušenost při stylingu - zejména co se týče obuvi. Noste je s balerínkami, mokasíny nebo třeba vysokými kozačkami. Naopak se vyvarujte kotníčkové obuvi, aby nedošlo k optickému zkrácení nohou.

Kožené kalhoty se skvěle kombinují s různými kousky oblečení, což z nich činí všestranný kousek šatníku. Pro elegantní look zkombinujte kožené kalhoty s košilí a podpatky. Pro volnější vzhled si je zkuste obléknout s oversized svetrem a teniskami. Vsadit můžete také na celokožený look a doplnit kalhoty například koženým bomberem nebo trenčkotem.

Pánská podzimní móda ve znamení barev a textur

Styl
Foto: archiv firmy

Kožené kalhoty, &Other Stories, 7355 Kč

Kvalita nad kvantitou

Při výběru kožených kalhot je prvním a nejdůležitějším krokem zjistit, z jakého jsou materiálu. Kvalitní kožené kalhoty by měly být vyrobeny z pravé kůže, což zajišťuje odolnost, pružnost a dlouhou životnost. Vyhýbejte se levným náhradám, které mohou ztratit svou krásu a pevnost po krátké době.

Investice do pravých kožených kalhot může být rozhodujícím momentem pro váš šatník, a proto je důležité věnovat pozornost několika klíčovým faktorům při výběru a následné péči o tyto stylové kousky.

Aby vaše kožené kalhoty vypadaly skvěle i po letech nošení, je klíčové věnovat jim správnou péči. Pravidelně je chraňte impregnací, aby se zabránilo poškození od vody a skvrn. Po nošení nechte kalhoty „dýchat“ a nevystavujte je přímému slunečnímu záření. Při čištění používejte kvalitní prostředky určené pro péči o kožené oblečení.

Foto: archiv firem

Zleva: H&M, 7599 Kč. &Other Stories, 8585 Kč. Mango, 7999 Kč. H&M, 7599 Kč. Zara, 4779 Kč

Stříbrná je trendy

Aktuálním trendem číslo jedna jsou kožené kalhoty ve stříbrné barvě. Ty jsou dokonalým kouskem pro večerní akce. Kombinujte je s jednoduchým černým topem nebo elegantní košilí. Přidejte vysoké podpatky nebo stříbrné sandály pro luxusní vzhled. Svůj look můžete doplnit stříbrnými doplňky, jako jsou náhrdelníky nebo náramky.

Foto: archiv firem

Zleva: Inspirace na look z Paříže, kožené kalhoty, Mango, 7999 Kč. Stříbrné džíny, Lindex, 1299 Kč

Měkoučké svetry z prémiových materiálů

Styl

Elegantním botám odzvonilo. Letos frčí drsný styl a spony

Styl

Může se vám hodit na Zboží.cz: Dámské kalhoty

Reklama

Související témata:
Kožené kalhoty

Výběr článků

Načítám