Hlavní obsah

Armani okouzlil Paříž záplavou volánků a lesku

Sedmaosmdesátiletý návrhář Giorgio Armani představil v rámci francouzského týdne módy svoji další kolekci Haute Couture s názvem Shine. A oslnivá podívaná to vskutku byla. Na mole nechyběly modelky ve velkých večerních róbách, které připomínaly roztažená křídla éterických motýlů. Podívejte se na kolekci v galerii.

Foto: Reuters

Přehlídka značky Armani

Článek

Přehlídka značky Giorgio Armani se konala před omezeným počtem diváků na území italského velvyslanectví v Paříži. Kolekci vévodily velké večerní šaty. Nechyběly pro Armaniho typické róby ze skládaného šifonu i jednoduché elegantní siluety. Alternativou k šatům byly trojdílné komplety složené z topu, vysokých kalhot do pasu a prodlouženého saka.

Celá kolekce se nesla ve znamení jemných pastelových tónů. Převažovaly odstíny růžové a modré, které se na několika modelech volně prolévaly a vytvářely tak tzv. ombré efekt. Kromě této specifické techniky šaty často zdobily drobné průzračné křišťály či barevné flitry.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Armani

Sám Giorgio Armani se ve svých modelech inspiroval duhou a prolínáním jednotlivých barev. Výsledný efekt pak zajistil zejména výběr materiálů. Šaty byly často zpracované z hedvábné organzy, která jim dodala na lesku a plynulosti pohybu při chůzi.

Foto: Reuters

Přehlídka značky Armani

Haute Couture neboli v překladu vysoká krejčovina je francouzský mezinárodně používaný termín, který označuje na míru šité oblečení v Paříži pro určitého zákazníka. Při jeho výrobě jsou použité vysoce kvalitní a drahé látky a je šité rukou s extrémním důrazem na detail a zakončení. Od toho se pochopitelně odvíjí i cena, šplhá až na 200 000 eur (přes 5 milionů korun) za večerní vyšívané šaty.

Reklama

Související články

Móda na cesty podle značky Louis Vuitton

Značka Louis Vuitton uspořádala módní přehlídku na designovém mostě Ax Majeur nedaleko francouzského hlavního města. Kolekci cruise 2022 vévodila extravagance,...

Výběr článků

Načítám