Hlavní obsah

Jill Bidenová vysílá vzkazy oblečením stejně jako Melania Trumpová. Poselství se ale liší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželka amerického prezidenta Jill Bidenová vynesla na summitu členských zemí G7 černé sako s nápisem love. V překladu láska nebo milovat má symbolizovat opačný postoj, který svojí bundou signalizovala její předchůdkyně Melania Trumpová.

Foto: Profimedia.cz

Jill Bidenová v saku s nápisem Love

Článek

Nestává se příliš často, aby významné představitelky států oblékaly oblečení s nápisy či slogany.

O to větším překvapením bylo, když si Jill Bidenová, manželka amerického prezidenta, oblékla na shromáždění členských států G7 sako, na jehož zádech byl z kamínků poskládaný anglický nápis love, v překladu láska nebo milovat.

Móda ze summitu G7

Styl

Na internetu se okamžitě začalo spekulovat o možné spojitosti či narážce na parku s nápisem „I really don‘t care do u?“ (tedy ve volném překladu: Je mi to úplně fuk. A tobě?), kterou oblékla její předchůdkyně Melanie Trumpová v roce 2018 u příležitosti návštěvy centra pro malé migranty v texaském McAllenu.

Foto: Profimedia.cz

Parka Melanie Trumpové

Nešťastný výběr oděvu tehdy ve společnosti vyvolal vlnu odporu, který nahrával celkové atmosféře planoucích emocí kolem rozdělování rodin ilegálních migrantů.

Sama Melania účel své parky od španělské značky Zara nekomentovala. Bílý dům na aféru reagoval tak, že nápis měl být určený novinářům, kteří Melanii sledují na každém rohu. Své ženy se zastal i bývalý americký prezident Donald Trump.

Učitelka Jill Bidenová první dámou USA

Volby USA

Sama Jill Bidenová se vyjádřila pro agenturu Bloomberg tak, že její bunda symbolizuje volání po jednotě. „Myslím, že přinášíme lásku z Ameriky. G7 je globální konference a my se snažíme přinést jednotu celému světu. Pocit jednoty je zvláště v dnešní době velmi důležitý,” řekla první dáma.

Foto: Profimedia.cz

Jill Bidenová

Reklama

Související témata:

Související články

Mýty a fakta o kabelce královny Alžběty II.

Život příslušníků britské královské rodiny do velké míry určuje protokol a tradice. Místo trendů raději následují klasický styl, který se v průběhu let nemění....

Výběr článků

Načítám