Hlavní obsah

Jediná dcera královny Alžběty II. slaví sedmdesátiny

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Princezna Anne Elizabeth Alice Louise se narodila 15. srpna 1950 jako druhé ze čtyř dětí Alžběty II., britské královny. Navštěvovala Benenden, exkluzivní dívčí internátní školu, ale nechodila na univerzitu. Ostatně své roli pohádkové princezny se vyhýbala celý život. Jako jediná členka královské rodiny se zúčastnila olympijských her a své děti k nelibosti královny zbavila titulů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tak šel čas s princeznou AnnouVideo: Reuters

 
Článek

Jediná dcera královny Alžběty II. a prince Philipa sice nepatří mezi nejvýraznější osobnosti královské rodiny, to ale rozhodně neznamená, že je její příběh nudný. V osmdesátých a devadesátých letech minulého století plnily její skandály první stránky světových novin.

Na začátku sedmdesátých let hrál s jejím bratrem, princem Charlesem polo urostlý důstojník Andrew Parker-Bowles, který v tu dobu chodil s Camillou Shandovou, ale do toho si začal románek právě s princeznou Anne. Camilla se o nevěře dozvěděla a chtěla mu románek oplatit s princem Charlesem. I tak se nakonec ale Camilla a Andrew vzali. Princezna Anne ale dlouho nesmutnila.

Alžběta II. - královna barev

Styl

V roce 1973 si totiž vzala za muže Marka Phillipse, úspěšného jezdce, který na olympijských hrách vyhrál zlatou a stříbrnou medaili. Ostatně i princezna Anne milovala jezdectví a také se zúčastnila olympijských her v tomto sportu.

Foto: Profimedia.cz

V roce 1973 si princezna Anne vzala za muže úspěšného jezdce Marka Phillipse.

Pár let po svatbě se jejich rodina rozrostla. Syn Peter se narodil v roce 1977 a Zara o čtyři roky později. Ani jeden ovšem nemá královský titul. Oba manželé chtěli, aby jejich děti žily co nejnormálnější životy.

Manželství zdaleka nebylo zalité sluncem. Spekulovalo se o nevěrách i o tom, že manželé na služebních cestách nechtěli sdílet společný pokoj, a dokonce ani hotel. Není proto divu, že v roce 1989 pár ohlásil odloučení a v roce 1992 se oficiálně rozvedl.

O osm měsíců později už stála Anne před oltářem znovu, tentokrát s námořnickým důstojníkem Timothy Laurencem, se kterým měla již udržovat milenecký vztah. Manželé tvoří pár dodnes.

(Ne)cit pro módu

Co se týče princeznina módního stylu, dalo by se říci, že je poměrně dost konzervativní a módní výstřelky se mu vyhýbají velkým obloukem. Nejodvážnější kousky princezna vynosila rozhodně v mládí. Příkladem mohou být tehdy trendy žluté šaty ve stylu 70. let či mini šaty nad kolena, které musely být královně trnem v oku.

S věkem ale zájem o módu vyhasl a přednost měla praktická a funkční jezdecká móda. Dnes princezna obléká velmi strohé a konzervativní modely, které sice splňují královskou etiketu, ale zdárným příkladem oblékání šlechty rozhodně nejsou.

Foto: Profimedia.cz

Módní styl princezny Anne

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám