Hlavní obsah

Jaké trendy budou vládnout pánské módě podle přehlídkových mol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 19. do 24. ledna probíhal v Paříži pánský Týden módy, během kterého světoví návrháři představili své kolekce pro nadcházející období podzim 2021. Na jaké módní trendy se můžeme těšit podle značek Hermès, Dior či Louis Vuitton?

Foto: Profimedia.cz

Zleva: přehlídky značek Hermès, Dior, Louis Vuitton

Článek

 Louis Vuitton

Nejnovější kolekce od Louise Vuittona od návrháře Virgila Abloha s názvem Ebonics navazuje na celosvětovou iniciativu Black lives matter. Sám návrhář popsal přehlídku jako dosud nejautobiografičtější.

„Když jsem byl malý, můj otec nosil tradiční ghanský úbor na všechny možné příležitosti – svatbu, pohřeb či promoci. Ve své kolekci jsem chtěl na tuto skutečnost navázat a spojit ji s klasickými pánskými kousky,“ řekl v jednom z rozhovorů.

Jaké módní trendy budou vládnout letošnímu jaru

Styl

Součástí kolekce byly proto klasické obleky či dlouhé kabáty doplněné botami s kovovými špičkami. Poutaly zejména doplňky – například kabelka s monogramem ve tvaru letadla. Kromě neutrálních tónů přehlídce dominovala jasně zelená barva.

Velká část kolekce byla také zaměřena na pánské sukně. Mezi nejzajímavější kousky nepochybně patřily 3D bundy, které představovaly panorama města Chicago, kde Abloh vyrostl, či Paříže, kde žije nyní.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Louis Vuitton

Dior

Za zvuků elektronické hudby poslal návrhář Kim Jones na molo celkem 45 modelů. Jones se otevřeně inspiruje malíři a jinými výtvarníky, jejichž díla promítá do své tvorby. Kolekci pro podzim 2021 dominovaly impresionistické výjevy.

Barevná paleta se nesla ve znamení neutrálních tónů, se kterými kontrastovala jasně žlutá barva a odstíny oranžové.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Dior

Hermès

Pánská kolekce značky Hermès pod taktovkou Véronique Nichanianové byla plná klasických kousků v nevšedních barvách. Dominovaly jí petrolejová, studená hořčicová či odstín pravého burgundského doplněný o doplňky v tradiční oranžové barvě, která je pro Hermès typická.

Kolekce zahrnovala zejména sportovně elegantní kousky. Nechyběly rovně střižené kalhoty, lehké nepromokavé městské bundy či nadčasové kardigany. Konzervativní styl byl narušen pouze výraznými barevnými teniskami.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Hermès

Může se vám hodit na Seznamu

Reklama

Související články

Zimní móda ve znamení barev

Zimní období bývá plné šedých smutných dnů s minimem slunečních paprsků. Rozzařte proto ulice měst alespoň pomocí barevného oblečení, které pozvedne náladu...

Jak si efektivně vytřídit šatník

Nový rok se nese ve znamení různých předsevzetí. Také toužíte vzít svůj život do vlastních rukou a nastolit mu řád? Pak začněte u sebe, nebo ještě lépe ve svém...

Výběr článků

Načítám