Hlavní obsah

Jak si efektivně vytřídit šatník

Novinky, Linda Humlová

Nový rok se nese ve znamení různých předsevzetí. Také toužíte vzít svůj život do vlastních rukou a nastolit mu řád? Pak začněte u sebe, nebo ještě lépe ve svém šatníku. Jak správně třídit a docílit uspořádaného šatníku, ze kterého se budete těšit?

Foto: Profimedia.cz

Vytříděný šatník udělá s vašim životem divy.

Článek

Pokud váš šatník praská ve švech, a přitom si neustále stěžujete, že nemáte nic na sebe, pak je ten správný čas na to začít s tříděním. Jaké věci poslat dál?

1. Věci, které už neodpovídají vašemu stylu

Zatímco v pubertě z vás byla drsná rockerka, nebo naopak královna diskoték, dnes jste svázána pravidly korporátu, a i v běžném životě upřednostňujete elegantní módu?

Pokud je vám tento scénář povědomý a váš šatník je stále bohatý na kousky z vašeho minulého života či teenagerovských let, pak je na čase udělat velkou čistku.

2. Nenošené oblečení

Do této skupiny patří výsledky emocionálního nakupovaní a unáhlené koupě a oblečení ještě s visačkami. Pokud je vám líto tyto kousky vyhodit, nabídněte je svým kamarádkám nebo je věnujte potřebným, uvidíte, že z výsledku budete mít radost.

Jak docílit nadčasového stylu za minimum peněz

Styl

3. Oblečení „na doma“

U oblečení na doma platí, že by mělo vypadat tak, abyste se nebála v něm odemknout cizímu člověku. V českých domácnostech je ale za oblečení na doma často považováno to, které již vyšlo z módy, je moc velké, nebo naopak malé či oprané.

Častá jsou také reklamní trička, která jsou sice možná pohodlná, ale příliš parády neudělají. Vytřiďte proto kousky, které zapadají do těchto kolonek a nechte si jen reprezentativní oblečení, ve kterém se cítíte pohodlně, ale přesto upraveně.

4. Upomínkové věci

„Tyhle šaty jsem měla na prvním rande. A tohle tričko jsem si koupila na první dovolené u moře.“ Jsou vám tyto věty povědomé? Pokud ano a vy o tyto věci opravdu stojíte, vložte je do krabice s upomínkovými předměty. Do šatníku ale nepatří. Zbytečně tam překážejí.

Zima ve znamení pohody: Oblečení na doma a župany

Styl

5. Haldy spodního prádla

Spousta z nás má doma šuplíky, které přetékají starými kalhotkami a nesedícími podprsenkami. Pokud je to i váš případ, zbavte se starých opraných modelů a uchovejte si jen ty, které opravdu nosíte.

To stejné platí i u podprsenek. Stačí pár vybraných kousků, o kterých víte, že vám skvěle sedí a rády je nosíte. Zbytek patří do kontejneru s oblečením.

6. Sezonní věci

Váš šatník by se měl obměňovat stejně rychle jako roční období. V zimě by mu proto měly vládnout huňaté svetry, teplé kabáty a kalhoty, a naopak letní topy a rozevláté šaty by měly být schované na dně skříně, popřípadě zcela mimo šatník. Jen tak docílíte uklizeného a spořádaného šatníku, ve kterém spolehlivě najdete to, co právě hledáte.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Aktuální trend: Kozačky pod kolena

Tuto sezónu se opět vracejí do módy tzv. „knee-high shoes“ neboli kozačky pod kolena. Nosí je modelky, influencerky i ostatní celebrity po celém světě. Jaké si...

Výběr článků

Načítám