Hlavní obsah

Jaké trendy budou vládnout pánské módě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv se pánské trendy mění pomaleji než ty dámské, letošní módní přehlídky ukazují, že příští léto bude o poznání odvážnější. Co se bude nosit a jaké pánské módní kousky se stanou hitem?

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Přehlídka značky Giorgio Armani, Paul Smith a Giorgio Armani

Článek

Světové trendy ukazují, že hranice mezi dámským a pánským oblečením se začínají pomalu, ale jistě stírat. To dokazují i nejnovější kolekce módních návrhářů. Jaké trendy budou vládnout příštímu jaru a létu?

Trend, který hrál prim v několika módních přehlídkách, jsou zkrácené šortky, které sahají do půli stehen nebo jsou i kratší. Objevily se například v kolekci Hermès, Paul Smith nebo Louis Vuitton. Nosit se budou v kombinaci s elegantním vrškem, často například s košilí a kardiganem.

Dalším opakujícím se prvkem je nová silueta kalhot, které připomínají spíše ty dámské. Pas se posunul z boků daleko výš směrem nad pupík. I styling se nese ve femininním směru. Kalhoty do pasu totiž návrháři doplnili o oversized košile a halenky. Prada dokonce představila růžovou košili s florálními motivy.

KVÍZ: Vyznáte se ve světě kabelek?

Styl

Milovníky klasických siluet pak potěší, že v módě zůstávají klasické obleky, které ale návrháři povýšili díky novým barevným kombinacím. Monochromatický look je významným trendem, který se prolíná napříč kolekcemi. Vyzkoušet můžete růžový nebo hráškově zelený oblekový komplet podle Paula Smithe nebo klasiku v béžovém či světle modrém provedení podle značky Giorgio Armani.

Do módy se vrací také vesty. Prada předvedla model ověšený praktickými kapsami v utility stylu. Giorgio Armani zase na scénu uvádí klasické vestičky s barevným vzorem, které přidají na zajímavosti každé jednobarevné košili.

Jak často je potřeba prát podprsenku

Styl

Na svatbu bez faux pas: Návod pro svatebčany

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám