Hlavní obsah

Jak na lehké líčení v sedmi jednoduchých krocích

Novinky, das

Ačkoliv se léto pomalu schyluje ke konci, stále ještě několik týdnů bude velmi aktuální lehké líčení, které oceníte nejen ve slunných, ale i deštivých dnech. Redaktorka a blogerka Kristina Vodičková vám ve videu ukáže jednoduchý postup na velmi jemný make-up, který přirozeně zvýrazní váš obličej a dodá pocit svěžesti.

Jak na letní líčení v sedmi jednoduchých krocích Video: Novinky

 
Článek

1. krok: Krémy a podkladové báze

Letní počasí vyžaduje jemnější make-up už jen proto, že těžké líčení by se mohlo vlivem horka snadno roztéct. Pro vaši pleť je obzvlášť v létě důležité používat krémy s ochranou proti slunci nebo podkladové báze, které v sobě tuto ochranu mají. Existují také produkty, které chrání zároveň i proti modrému světlu, což ocení obzvlášť ženy pracující v kanceláři.

Použití krému či podkladové báze je tak prvním krokem, kterým je třeba pleť připravit na další produkty. „Podkladovou bázi si můžete nanést jak prsty, tak samozřejmě i štětcem. Podle mého názoru je ale u krémových produktů mnohem lepší použít ruce a zapracovat jimi bázi pečlivě do pleti,“ doporučuje Kristina.

Minerální, nebo chemické filtry? Co je pro zdravé opalování důležité

Styl

2. krok: Korektor

Ve chvíli, kdy nepoužíváte make-up na celý obličej, můžete jednotlivé nedokonalosti zakrýt krémovým korektorem. Ten naneste na místa, která chcete zakrýt či projasnit, například kruhy pod očima, zarudnutí pleti nebo akné.

Rozmazávání korektoru můžete provádět jak štětcem, tak i prsty. „Mně osobně se pracuje mnohem lépe prsty, protože tím krémový produkt lépe zapracuji do pokožky. Ani štětce však nejsou nikdy špatnou volbou. Musíte ale počítat s tím, že produktu budete potřebovat více, protože štětec část korektoru zachytí,” upozorňuje Kristina.

Korektor se snažte rozmazat až úplně do ztracena. Odstín pod oči by měl projasnit, proto můžete zvolit lehce světlejší, na zakrytí nedokonalostí naopak korektor nejlépe v barvě pleti.

3. krok: Pudr

Oční okolí, kam jste nanesly korektor, můžete také zafixovat pudrem. Dbejte na to, aby byl korektor před aplikací pudru zapracovaný do pleti a nezapudrovaly jste i čárky, které se občas vytvoří ve vráskách. Ty je třeba vždy důkladně rozmazat.

„V létě zbytek obličeje nepudruji i proto, že nepotřebuji fixovat make-up, který jsem nenanášela. Pokud byste pudrovaly celý obličej, hrozí, že se vám vlivem horka, ale třeba i deště, vytvoří na obličeji mapy, kdy se složky nerovnoměrně spojí,“ vysvětluje Kristina.

Výhodou také je, že máte možnost vytáhnout kdykoliv korektor z kabelky, zamaskovat nedokonalosti během dne a nestarat se o to, že na pudrem ošetřenou část pleti nanášíte znovu krémový produkt. „V tom by měl být zachován řád - první jdou krémové produkty, poté pudrové, ne naopak,“ dodává.

4. krok: Obočí

Pokud nejste spokojené se svým přirozeným tvarem obočí a chcete jej i v letních dnech mírně upravit či dokreslit, je vhodné používat dlouhotrvající produkty.

„Osobně jsem si oblíbila krémovou barvu, která se celý den nehne. Štětečkem si nanáším krátké čárky v místě, kde si chci dokreslit své obočí, které mám před lety upravené mikropigmentací a nyní už potřebuje úpravu,“ vysvětluje Kristina.

Nanesenou barvu následně pročešte kartáčkem na obočí, který ve výsledném efektu zahladí jednotlivé namalované čárky a vytvoří krásnou, celistvou barvu.

Které úpravy obočí nás dělají staršími

Styl

5. krok: Tvářenka

Krok, který celý obličej prozáří, je tvářenka. Kristýna v létě doporučuje používat krémovou tvářenku, protože se lépe a rychleji nanáší. Vypadá víc přirozeně a dodá tváři šťavnatost, navíc můžete lehce kontrolovat její intenzitu.

6. krok: Řasenka

V rychlém a jednoduchém líčení není nutné aplikovat stíny, oči krásně zvýrazní i samotná řasenka. Vhodné je používat na léto řasenky voděodolné, které se ani v létě neroztečou, vydrží koupání v moři či u bazénu a zvládnou i déšť. Pokud ale máte špatné zkušenosti s voděodolnými řasenkami, můžete i v létě používat svoji běžnou oblíbenou řasenku.

Abyste zajistila její neroztékání a drobení, stačí na ni jako fixaci použít ještě voděodolnou řasenku.

7. krok: Rty

K jemnému líčení je lepší volbou použít lesk, případně rtěnku v něžnějším odstínu, aby doladila celkový dojem. Můžete také použít krémovou tvářenku z předchozích kroků, čímž sjednotíte odstín barev na obličeji.

„Něžnější odstíny se vám budou během dne lépe upravovat a s leskem bude vzhled svěžejší, než by byl s matnou rtěnkou. I tu ovšem můžete použít a když vás přestane bavit, půjde zjemnit leskem nebo krémovou rtěnkou, kterou najdete v kabelce. Každá tam alespoň jednu vždy najdeme,“ dodává Kristina.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám